Podgorica

Ovo je zgrada novog studentskog doma u Podgorici

zgradavijestprava
Z
grada novog studentskog doma u Podgorici, u blizini postojećeg, iza Rektorata, dobila je svoje obrise.

Ovo je zgrada novog studentskog doma u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Krajnja arhitektonska monotonija fasade razbijena je veselim bojama kojima su ofarbani rubovi pojedinih prozora, i prozorskim otvorima koji nisu, kako je uobičajeno, postavljeni po pravoj vertikalnoj liniji.

U svakom slučaju, fasada novog studenstkog doma privlači pažnju, pa se nadamo da će i njegova unutrašnjost i sadržaji biti po ukusu njegovih prvih i svih budućih stanara.

Na žalost, Portal Analitika od juče nije uspio da sazna iz Ministarstva prosvjete koliko će u domu biti soba, precizan broj kreveta, i nekoliko sličnih tehničkih podataka, tako da čitaoce možemo samo podsjetiti na ono što je u medijima o novom domu već rečeno.

slika

Svakako raduje da će, sudeći po načinu na koji teku radovi, biti ispoštovano ono što je dogovoreno prilikom potpisivanja ugovora o javno-privatnom partnerstvu, koji su potpisali ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i direktor “Krolinga” Kosta Barac, ted a će dom svoja vrata studentima otvoriti narednog 1. septembra.

Tako će studenti u Podgorici dobiti, kako su mediji radnije izvijestili, novih, najmanje 380 kreveta.

Iz Ministarstva prosvjete tada je rečeno da će novi dom biti prilagođen  licima sa posebnim potrebama i da će imati  dodatne sadržaje, poput teretane, čitaonice, internet konekcije i slično.

Kroling se ugovorom obavezao da će narednih 30 godina održavati  i upravljati domom.

 

Portal Analitika