Politika

MEDOJEVIĆ: DPS je politička verzija "Pink Pantera"

2204medojevicok1
Č
lan Predsjedništva Demokratkog fronta Nebojša Medojević kazao je u izjavi za "Dan" da je Demokratska partija socijalista politička verzija "Pink Pantera", samo što se "umjesto zlata krade volja građana".

MEDOJEVIĆ: DPS je politička verzija "Pink Pantera"
Portal AnalitikaIzvor

- Kada bi tužilac imao audio snimak sa sastanka bande koja planira pljačku, zar to ne bi bio doka prvog reda za hitna hapšenja, pitao je Medojević.

Prema njegovim riječima, najveća odgovornost za stanje u državi je na Socijaldemokratskoj partiji i manjinskim strankama "koje opstankom na vlasti" daju "dodatnu infuziju bolesniku koji se liječi pogrešno".

- Afera "Snimak" i dokazana masovna izborna krađa na predsjedničkim izborima pokazala su da DPS odavno nema podršku većine građana i da državom vlada svojevrsnim državnim pučem. Protivustavno i nelegitimno. SDP i partije manjinskih naroda moraju znati da se ne može vladati protiv volje većine građana, na osnovu izbornih prevara krađa i političkom korucijom najsiromašnijih birača. Sada je pravi trenutak da zaustave ovaj brod i da se promijeni kurs. Demokratski front je pokazao snagu, politički i državnu odgovornost i ponudio demokratsku alternativu, istakao je Medojević.

On je u izvjavi za "Dan" ocijenio kako "Evropa razumije nedemokratsku prirodu režima".

- Afera "Snimak" će dobiti krivično-pravni rasplet. Ključni akteri sistemske planirane kriminalne aktivnosti radi prekrajanja izborne vođe građana, moraće odgovarati na sudu. To traže i EU i SAD, kazao je Medojević.

Medojević je mišljenja da ako SDP nastavi i dalje bude u koaliciji sa DPS-om,  što će rezultirati "njihovim nestankom".

Portal Analitika