Turizam

Sjutra parafiranje ugovora o osnivanju unije turističkih agencija

1405zarkoradulovicok
P
redsjednik Crogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović potpisaće sjutra u Beogradu ugovor o  Uniji asocijacija turističkih agencija jugoistočne Evrope, zajedno sa čelnicima turističkih asocijacija Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

Sjutra parafiranje ugovora o osnivanju unije turističkih agencija
Portal AnalitikaIzvor

“Time će, nakon godinu intenzivnih priprema, biti ozvaničeno partnerstvo šest regionalnih turističkih asocijacija za nastup na dalekim tržištima Kine, Japana, Indije i Južne Amerike”, najavljeno je iz Montenegro stars hotelske grupe.

Ugovorom će biti definisana saradnja na kreiranju i kombinovanju turističkih atrakcija, u cilju povećaja konkurentnosti regiona na međunarodnom tržištu i privlačenja investicija.

-Potpisivanju ugovora prisustvovaće i ministar održivog razvoja i  turizma Branimir  Gvozdenović,  koji će sa Radulovićem prethodno učestvovati na  regionalnoj konferenciji „Turističko tržište jugoistočne Evrope- nove razvojne mogućnosti”. Radulović će biti domaćin panela o zajedničkoj turističkoj ponudi država regiona ka trećim emitivnim tržištima i perspektivi za dalji razvoj turističkog tržišta regiona, podsticanju novih poslovnih prilika, koje bi usmjerile investicije u prijeko potrebne i atraktivne projekte i obezbijedile konkurentnost turističkog proizvoda regiona- navedeno je u najavi.

Portal Analitika