Abiznis

FOTO: Stigao prvi voz iz Španije

1405vozspanijaok
P
rvi od tri elektromotorna voza, koje je Željeznički prevoz naručio od španske kompanije CAF, stigao je na podgoričku željezničku stanicu. Ovim povodom je upriličen obilazak voza- sa enterijerom su se upoznali minister saobraćaja Ivan Brajović, savjetnik u ministarstvu i predsjednik odbora direktora Željezničke infrastrukture Rešad Nuhodžić, direktor Željezničkog prevoza Milojica Zindović i zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova Nebojša Kaluđerović.

FOTO: Stigao prvi voz iz Španije
Portal AnalitikaIzvor

Preostala dva voza biće isporučena početkom i krajem juna.Vrijednost ugovora o isporuci tri elektromotorna voza sa pratećom opremom iznosi 13,64 miliona eura. Novac je obezbjeđen kreditom od Evropske banke za obnovu i razvoj, uz garanciju Vlade Crne Gore.

1405vozspainok

Kapacitet jednog voza je 165 sjedišta, a zajedno sa mjestima za stajanje za invalidska kolica i pomoćnim sjedištima posjeduje 354 mjesta.

Ministar Brajović je precizirao da se radi o prvoj kupovini elektromotornih vozova nakon 1982. godine.

-Nećemo stati na ovome. Vozovi naručeni iz Španije troše triput manje struje od onih kojima trenutno raspolažemo. Nakon obuke osoblja i dobijenih upotrebnih dozvola planiramo da ih koristimo na pravcu Podgorica- Nikšić- najavio je Brajović.

1405vozok
1405vozenterijerok
1405vozwcok
Portal Analitika