Politika

DPS i SDP: Nepojavljivanje poslanika DF-a je prikupljanje političkih poena

1405skupstina
U
oči sjutrašnje sjednice Skupštine na kojoj će se raspravljati o aferi "Snimak" i dalje je neizvjesno da li će se poslanici Demokratskog fronta pojaviti. Kako je rečeno radiju Antena M, DPS i SDP nepojavljivanje smatraju prikupljanjem političkih poena.

DPS i SDP: Nepojavljivanje poslanika DF-a je prikupljanje političkih poena
Portal AnalitikaIzvor

U SDP-u smatraju da će poslanici DF-a doći na sjednicu, a Draginja Vuksanović kaže da opstrukcija parlamenta nije rješenje.

- Vjerujem da će doći, jer ako se ne pojave, onda smatram da bi to bilo zbog nekih političkih poena. Jer, ako je toliko aktuelna ta afera "Snimak" o kojoj se toliko priča, onda smatram da treba da se pojave. Klub SDP-a smatra da treba da se uzdignu iznad nekih stvari i da bi na taj način ukažu na neke političke poruke.

Zoran Jelić iz DPS-a dan uoči rasprave poručuje:

- Vodiće se konstruktivna rasprava sa konkretnim dokazima, a ne onako kako je to opozicija do sada radila - paušalnim ocjenjivanjem partijske retorike na Glavnom odboru DPS-a. Dobro bi bilo da se pojave i da o tome u parlamentu vodimo raspravu, kako se to i očekuje od poslanika koji u parlamentu primaju platu. Ako se ne pojave, poslaće jasnu poruku da ne žele raspravu i da o tzv. parlamentarnoj raspravi nema ništa - kazao je on za podgorički radio.

U SNP-u i Pozitivnoj nijesu htjeli da prejudiciraju da li će poslanici fronta učestvovati u raspravi.

Foto: skupstina.me

Portal Analitika