Abiznis

KAVARIĆ: Stečaj KAP-a nije u nadležnosti Vlade

1405vladimirkavaric
Z
aključcima Skupštine nije preciziran način raskida saradnje sa CEAK-om, ali je Vlada Crne Gore dobila zeleno svjetlo parlamenta za rješavanje pitanja električne energije, kako po pitanju duga, tako i u budućem šestogodišnjem periodu, kazao je ministar ekonomije Vladimir Kavarić za Pobjedu.

KAVARIĆ: Stečaj KAP-a nije u nadležnosti Vlade
Portal AnalitikaIzvor

On je podsjetio da je za KAP pitanje električne energije - pitanje opstanka kompanije, i dodao da su napori Vlade sada usmjereni "na ono što je prioritet, kako za KAP, tako i za EPCG i druge elektroenergetske subjekte".

Na pitanje razvoj situacije vodi KAP u stečaj, Kavarić dodaje da "stečaj ne zavisi od Vlade i nije u ingerenciji izvršne vlasti".

- Skupštinski zaključci jasno afirmišu opstanak KAP-a, što svakako isključuje stečaj koji bi, kao opcija, ozbiljno ugrozio poslovanje Kombinata. Ipak, stečaj nije u nadležnosti Vlade i takva opcija, u situaciji u kojoj je Kombinat, uvijek je otvorena... Na osnovu podataka dobijenih iz dvije studije, direktno učešće KAP-a u kreiranju BDP-a, kao i doprinos firmi koje sa njim posluju, je značajno, pa bi se eventualni stečaj tako na sve odrazio.

Portal Analitika