Politika

Predsjedništvo DPS-a: Ispoštovati stavke iz koalicionih sporazuma

1305dps_predsjednitvo
N
a večerašnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, analizirani su rezultati predsjedničkih izbora. Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatom predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića, kojom je, kako navode, potvrđeno povjerenje građana u politiku Demokratske partije socijalista i obezbijeđena neophodna stabilnost u svim strukturama vlasti za nastavak sprovođenja ključnih prioriteta iz izbornog programa partije.

Predsjedništvo DPS-a: Ispoštovati stavke iz koalicionih sporazuma
Portal AnalitikaIzvor

„Predsjedništvo DPS-a još jednom je zahvalilo građanima Crne Gore koji su svojim glasom podržali predsjedničkog kandidata DPS Filipa Vujanovića, kao i svima onima koji su ostvarivanjem svog biračkog prava obezbijedili legitimitet izbornog procesa. Predsjedništvo je takođe zahvalilo i međunarodnim posmatračkim misijama, posebno misiji OEBS/ODIHR i misiji Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koje su pratile tok izborne kampanje i izborni dan u Crnoj Gori i u svojim izvještajima dale visoke ocjene za kompletan proces. Demokratska partija socijalista će inicirati izmjene određenih rješenja u izbornim procesima, na osnovu preporuka OEBS/ODIHR misije, a koje će biti u skladu sa crnogorskim Ustavom”, kaže se u saopštenju partije dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se navodi, predsjedništvo je razmatralo i realizaciju koalicionih sporazuma sa partijama koje čine vladajuću koaliciju i ukazalo na potrebu nastavka redovne komunikacije, kako bi se do kraja ispoštovale sve stavke iz potpisanih sporazuma. DPS je sa svojim koalicionim partnerima već definisala sve konkretne obaveze, jedan dio njih je realizovan, a predviđenom dinamikom biće ostvaren i ostatak zaključaka iz sporazuma.

Predsjedništvo DPS – a ocijenilo je da treba nastaviti dijalog u Parlamentu u cilju pronalaženja najboljih rješenja za ustavne promjene u dijelu pravosuđa, koja treba da stvore dodatnu nezavisnost pravosudnih organa, pospješe njihov rad i obezbijede još veću pravnu sigurnost i vladavinu prava, kaže se u saopštenju.

foto: pgportal.me

 

 

Portal Analitika