Društvo

Lazović: Značajni rezultati na polju razvoja informacionog društva

1305samiok
M
inistar za informaciono društvo i telekomunikacije prof.dr Vujica Lazović na Svjetskom samitu o informacionom društvu "WSIS Forum 2013", koji se održava u Ženevi, govorio je o šansama koje Crna Gora želi da iskoristi u oblasti primjene ICT servisa, a sve u funkciji poboljšanja kvaliteta turističke ponude Crne Gore.
Lazović: Značajni rezultati na polju razvoja informacionog društva
Portal AnalitikaIzvor


Lazović je istakao da je Crna Gora lider u regionu, pa i u svijetu kad je u pitanju penetracija mobilne telefonije.



"Posljednjih godina Vlada Crne Gore radi na stvaranju povoljnije klime za investiranje i razvoj ICT. Rezultati tih napora se ogledaju u investicijama u mobilne mreže i usluge i u njihovom rastu, što takođe utiče na visoku penetraciju korisnika mobilne telefonije. Takođe, Crna Gora je ostvarila značajne rezultate na polju razvoja informacionog društva. Vizija moderne administracije u Crnoj Gori podrazumijeva upotrebu informaciono – komunikacionih tehnologija čime se, između ostalog, u znatnoj mjeri unapređuje pružanje javnih usluga", uz povećanje demokratskog učešća i uključenja javnosti u procesu donošenja odluka i kreiranja politike, kazao je Lazović.



Takođe, Lazović se sastao sa izvršnim direktorom i predsjednikom Internet korporacije za dodjelu imena i brojeva-ICANN, mr

Fadi Chehadeom

, gdje su razmijenjena pisma saradnje sa ICANN.



Drugog dana Samita, Lazović će govoriti na Ministarskom stolu o WSIS Forumu 2013. i njegovim ciljevima, kao i o viziji informacionog društva nakon 2015. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Portal Analitika