Abiznis

EPCG: Prosječan aprilski račun 34,3 eura, potrošnja pala za petinu

1305racunstrujaok
D
omaćinstva su u aprilu potrošila 91.386.770 kilovat sati električne energije, u ukupnoj vrijednosti od 9.303.679 eura, što je 19 odsto manje u odnosu na martovsku potrošnju, odnosno 1.33 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu prošle godine, saop[teno je Portalu Analitika iz Elektroprivrede.

EPCG: Prosječan aprilski račun 34,3 eura, potrošnja pala za petinu
Portal AnalitikaIzvor

“Prosječan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva  je 17 odsto manji u odnosu na prosječni martovski račun i iznosi 34,28 eura sa uračunatom taksom na tarifno brojilo. Domaćinstva na Žabljaku i dalje bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21.15 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici i Kotoru, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 39 eura”, precizirano je u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0.84 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1.73 odsto potrošača.

“Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 118.358 domaćinstava. Račun za električnu energiju je za još 1680 potrošača, koji su predali validnu dokumentaciju zaključno sa 20. Aprilom, umanjen za iznos takse na tarifno brojilo. Broj domaćinstava koja su do sada iskoristila mogućnost oslobađanja od takse je 17.766”, navedeno je u saopštenju.

Elektroprivreda Crne Gore nudi jedinstvenu priliku svim domaćinstvima koji imaju dug za utrošenu električnu energiju, da iskoriste šansu i postanu članovi zlatnog tima, na način što će svoj dug, bez obzira na njegov iznos, protokolom izmiriti u tri mjesečne rate sa popustom od pet odsto i bez kamate.

“Svaki kupac, čije stanje duga 31. jula bude nula eura, stiče pravo da postane član zlatnog tima i koristi brojne povoljnosti koje očekuju redovne platiše u novom programu lojalnosti, koji se priprema od 1. avgusta 2013. godine”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika