Abiznis

Gardašević: Očekujem da će večeras rudari prekinuti štrajk i izaći iz jame

branook
P
redsjednik Optšinskog sindikalnog povjereništva Nikšić Branislav Gardašević kazao je da očekuje da će rudari Boksita, koji štrajkuju u jami Biočki stan, večeras prekinuti štrajk glađu.

Gardašević: Očekujem da će večeras rudari prekinuti štrajk i izaći iz jame
Portal AnalitikaIzvor

- U komunikaciji sam sa predsjednikom Samostalnog sindikata Borislavom Bojanovićem, i očekujemo da će rudari prihvatiti sporazum i  večeras prekinuti sedamnaestodnevni štrajk. Naravno, na intervenciju predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića, rekao je Gardašević Portalu Analitika. Ranije danas, Bojanović je kazao Anteni M da je u komunikaciji sa izvršnim direktorom Boksita- čuo da su Mađari spremni da uplate avans.

- Koliki će on biti ne znamo, ali će članovi Samostalnog sindikata sa izvršnim direktorom Miloradom Đurovićem danas da prave taj sporazum i da ga ponesu radnicima u jamu da oni odluče je li to prihvatljivo ili nije. Postoje šanse da radnici izađu iz jame, rekao je Bojanović, uz napomenu da radnici vjeruju predsjedniku Opštine Nikšić da će se angažovati oko kredita koji bi obezbijedio isplatu četiri zarade. Rudari zahtijevaju da im se isplati svih sedam zarada te da se hitno pokrene proizvodnja.

Portal Analitika