Region

Vučić: Briselskim sporazumom ne treba plašiti narod

12okvucc
P
regovarački tim Beograda je uradio u Briselu najviše što se moglo, mada je zvančni Beograd stava da je mučan i težak sporazum, ali suština je da će država Srbija učiniti sve za narod ne samo u četiri opštine na sjeveru već i južno od Ibra, kazao je Aleksandar Vučić javila je AA.

Vučić: Briselskim sporazumom ne treba plašiti narod
Portal AnalitikaIzvor

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Leposaviću da briselski sporazum nije savršen, ali da sa njim ne treba plašiti narod. Uz ocjenu da će država Srbija biti uz Srbe na Kosovu, Vučić je kazao da je sporazum ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, prenosi novinar agencije Anadolija.

“Pregovarački tim Beograda je uradio u Briselu najviše što se moglo, mada je zvančni Beograd stava da je mučan i težak sporazum, ali suština je da će država Srbija učiniti sve za narod ne samo u četiri opštine na sjeveru već i južno od Ibra. Niko ne može da vidi radost u mojim očima zbog briselskog sporazuma. Došao sam da narodu ovde kažem šta moramo da učinimo u narednom periodu, koje su naše obaveze i neću da ubjeđujem narod da je to dobar dokument, reći ću sve teškoće i neću ih ubjeđivati kao neki koji obmanjuju narod i koji plasiraju da su veće patriote od mene”, rekao je Vučić.

On je nakon sastanka sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem kazao da u briselskom sporazumu nigdje ne piše da će se na sjeveru poštovati kosovski ustav. On je objasnio da će se primjenjivati kosovski zakoni, ali da će država Srbija finansirati zaposlene u prosvjeti i zdravstvu, dok će ostala ovlašćenja preuzeti zajednica srpskih opština na Kosovu.

On je istakao da „albanska vojska, neće kročiti na sjever Kosova“.

Vladika Teodosije je, nakon razgovora sa Vučićem, rekao je da je bitna podrška Vlade Srbije za opastanak Srba na Kosovu i ocijenio da je sporazumom učinjeno što je bilo moguće u trenutku i vremenu u kojem živimo.

U zgradi opštine Leposavić je potom počeo sastanak Vučića sa čelnicima četiri srpske opštine na sjeveru Kosova.

Portal Analitika