Svijet

Majka otete djevojke: Opraštam otmičaru, ako ga vidim ponudiću mu zagrljaj

majka
N
ensi Ruiz, Majka Džine De Hejzus, jedne od žrtava otmičara iz Klivlenda, koja je uz to bila i najbolja drugarica njegove ćerke Arlen, a oteo ju je kada joj je bilo samo trinaest godina, izjavila je da oprašta otmičaru svog djeteta, iako je prije samo tri dana, kada je doznala šta se dogodilo sa Džinom, u šoku i u bijesu vikala “ubijte ga!”

Majka otete djevojke: Opraštam otmičaru, ako ga vidim ponudiću mu zagrljaj
Portal AnalitikaIzvor

Ruizova je čak izjavila i da bi otmičaru, da se sa njim nađe licem u lice, ponudila zagrljaj pomirenja, što je veliki kontrast u odnosu na njenu prvobitnu reakciju.
Ona kaže da otmičara Arijela Kastra poznaje već decenijama, da su odrasli u istom kraju, i da ga je često srijetala u komšiluku u Klivlendu, pri čemu bi je ovaj svaki put upitao kako podnosi ćerkin nestanak.
U razgovoru sa novinarom Dejvidom Murom za televizijsku mrežu ABC Ruizova je ispričala da bi Kastru, da ga ponovo vidi, sve oprostila.

“Zagrlila bih ga i rekla bih mu ‘Bog te blagoslovio’. Nisam ga mrzjela, Oprostila sam mu još pre mnogo godina. Stalno sam govorila: opraštam onome ko je to uradio, ko god to bio, samo neka je pusti.“

Ova izjava je, međutim, u velikoj suprotnosti sa njenom prvobitnom reakcijom. Kada je prije tri dana doznala šta je bilo sa Džinom, majka spasene djevojke se, naime, u šoku srušila na zemlju, vapeći za osvjetom i vičući “ubijte ga!”, o čemu je izvijestila prijateljica porodice de Hejzus, Lupe Kolins.

Gospođa Kolins kaže da je sa Džininom majkom i ocem Feliksom sarađivala kako bi pokrenuli svijest komšija nakon njenog nestanka 2004, a bila je prisutna i prilikom ponovnog susreta majke i ćerke, kada su policajci od Ruizove tražili da potvrdi identitet spasene djevojke.

majka1
Džina je oteta dok se vraćala kući iz Burger Kinga, a posljednja sooba koja ju je prije toga videla bila je Kastrova čerka Arlen, njena najbolja drugarica, s kojom je nešto ranije krenula iz škole.

Zbog toga nije nikakvo čudo što djevojčica nije bila sumnjičava kada joj je Arlenin otac ponudio da je odveze kući, a otmičarev sin Entoni je nedavno izjvaio da vjeruje da je Kastro Džinu za žrtvu odabrao upravo zbog njene bliskosti sa Arlenom.

Prilikom povratka u porodični dom, Džinu de Hejzus su dočekale stotine oduševljenih ljudi i kuća svečano iskićena balonima. Sama djevojka i njena porodica, koja nikada nije gubila nadu u ćerkin povratak, nisu skrivali radost, ali medije su zamolili da poštuju njihovu privatnost i da im daju vremena da zacijele rane i prevaziđu šok, prije nego što sa svojom pričom izađu u javnost.

 

(blic.rs)

Portal Analitika