Društvo

Pripadnik “Pink Pantera” sa Cetinja uhapšen u Španiji

1105cetinje
C
etinjanin Đuro Mićunović (40) uhapšen je nedavno u Španiji po potjernici koju su za njim raspisale švajcarske vlasti, zbog sumnje da je na teritoriji te zemlje prije nekoliko godina počinio teško razbojništvo, saznaju Dnevne novine.

Pripadnik “Pink Pantera” sa Cetinja uhapšen u Španiji
Portal AnalitikaIzvor

On se trenutno nalazi u španskom ekstradicionom pritvoru i čeka izručenje Švajcarskoj.

Vikend izdanje Dnevnih novina piše da se Mićunović u policijskim evidencijama tretira kao pripadnik ozloglašene pljačkaške bande "Pink Panter", a do nedavno je boravio u Crnoj Gori.

U istrazi u vezi sa pljačkom draguljarnice u Švajcarskoj, Mićunović je krajem pretprošle godine saslušavan u Podgorici.

Tada je osmočlani tim istražitelja, koji je predvodio tužilac iz Ženeve, koji je ujedno i rukovodio ovom istragom, ispitao Mićunovića u prostorijama Višeg suda u Podgorici.

Ispitivanje je obavljeno po zamolnici Švajcarske, koju je odobrilo crnogorsko Ministarstvo pravde i Vrhovni sud.

Navodno, on je do prije nekoliko godina proveo ukupno osam godina u jednom inostranom zatvoru, takođe, zbog krađa. Nakon što je napustio zatvor, vratio se da živi u Crnu Goru. Povremeno je odlazio preko granice, ali bi se ubrzo vraćao u svoje rodno Cetinje, gdje živi sa familijom.

Mićunović nije jedini Crnogorac koji se nalazi u nekom od inostranih zatvora, kao pripadnik grupe "Pink Panter". Desetak njegovih sunarodnika trenutno čeka izručenje, sudski proces ili služi kaznu istim povodom i to u zemljama na više kontinenata.

 

Portal Analitika