Abiznis

Bojanović: Mađari spremni da uplate značajan avans

bojanovic
M
ađarska firma Vagon invest spremna je da Rudnicima boksita do 17. maja uplati značajan avans ukoliko im početkom sedmice počne isporuka ugovorene rude.

Bojanović: Mađari spremni da uplate značajan avans
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović rekao je agenciji Mina-business da im je tu informaciju danas mejlom proslijedio izvršni direktor preduzeća Milorad Đurović koji se nalazi u Mađarskoj gdje pregovara sa kupcima rude.

"I prije početka proizvodnje mogla bi krenuti isporuka oko tri hiljade tona ili četiri kompozicije koje se nalaze na lageru ukoliko to prihvate rudari koji su već 15 dana zatvoreni u jami Biočki stan i štrajkom glađu i žeđu pokušavaju se izboriti za sedam zaostalih plata", kazao je Bojanović.

Prema njegovim riječima, ukoliko rudari dozvole da krene otprema rude stvorili bi se uslovi za početak realizacije ranije potpisanog ugovora o isporuci od 230 hiljada tona koji je vrijedan oko 5,5 miliona eura.

Bojanović je kazao da će o ovom predlogu i nastaloj situaciju rudare obavijestiti večeras ili rano ujutro nako čega bi bio poznat njihov stav.

Ranije danas je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, najavio je da će se maksimalno angažovati kako bi se obezbijedio kredit za rješavanje problema u Rudnicima boksita, čiji je nekada bio direktor.

Grbović je predstavnicima Samostalnog sindikata na sastanku obećao da će u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem i ministrom finansija Radojem Žugićem učiniti sve kako bi se što hitnije obezbijedio kredit od milion eura.

 

 

Portal Analitika