Društvo

Barska policija oduzela od maloljetnika oružje

bar
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Područne jedinice Bar oduzeli su pištolj u ilegalnom posjedu od maloljetnog I.R. (15) iz Bara, saopšteno je iz Uprave policije.

Barska policija oduzela od maloljetnika oružje
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici su takođe od maloljetnog lica D.P. (13) iz Bara oduzeli 65 komada municije za pištolj istog kalibra.

Naime, službenici PJ Bar su danas, 10. maja 2013. godine, izvršili pretrese dva stana i drugih prostorija, vlasništvo S.R. i D.P.

Pretresom stana S.R, kod maloljetnog I.R. pronađen je i oduzet pištolj „Mauzer – Werke“ cal. 9 mm sa okvirom.

Policijski službenici su, prikupljenjem obavještenja od više lica, došli do sumnje da je M.G. (14) iz Bara dao pištolj I.R.

D.P. (13) je policijskim službenicima predao 65 komada municije cal. 9 mm, za koje se takođe sumnja da potiču od M.G, odnosno da je ovo lice municiju dalo D.P.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca za maloljetnike u Baru, koji se izjasnio da u postupcima I.R. ima elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Protiv I.R. će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija.

Tužilac će se naknadno izjasniti da li u postupcima M.G. ima elemenata bića krivičnog djela.

 

Portal Analitika