Politika

MARKOVIĆ: Crna Gora nije bila sigurna kuća Naseru Keljmendiju

markovicok
P
otpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković kaže da ne zna, da li u Crnoj Gori ima važnih ličnosti, koje bi trebalo da strijepe od eventualnog svjedočenja Nasera Keljmendija. Marković je u emisiji „Živa istina“ Atlas televizije, autora Darka Šukovića kazao da Crna Gora nije bila Keljemendijeva sigurna kuća.

MARKOVIĆ: Crna Gora nije bila sigurna kuća Naseru Keljmendiju
Portal AnalitikaIzvor

Prema Markovićevim riječima, on, premijer Milo Đukanović i Milan Roćen nijesu na spisku onih koji bi Naser Keljmendi mogao da pomene tokom suđenja.

- Znam, za trojicu pomenutih, posebno za sebe, da nikakve veze sa Keljmendijem nemamo. Evo kazaću, da ga nikada u životu nijesam vidio, osim indirektno u jednoj novini koja je pravila intervju s njim na dvije stranice. Potpuno sam miran, jer ga nikada u životu nijesam ni vidio, naveo je potpredsjednik Vlade.

Marković kaže da Crna Gora nikada nije bila sigurna kuća za Nasera Keljmendija, i da ima utisak da mnogi žale što Crna Gora nije bila uvučena u čitavu tu priču, kao u aferu sa Šarićem i Kalićem.

- Ko kaže da je Crna Gora bila sigurna kuća za Keljmendija? Naravno da nije bila sigurna kuća za njega. Stičem utisak, da mnogi kritičari iz opozicije i medija prosto žale što Keljmendi nije uhapšen- povodom njegovih veza sa Crnom Gorom. On je uhapšen povodom kriminalnih aktivnosti u Bosni, a u pitanju je operacija „Lutka“ koju je odradila bosanska policija u saradnji sa policijama regiona pa i sa policijom Crne Gore, istakao je Marković.

Marković kaže da afera Listing -nije zataškana.

- Tužilaštvo još radi na tom slučaju. Znam da su neki poslanici dobili odgovore na ta poslanička pitanja. Znam da vještačenje nekih materijala u Visbadenu nije dalo rezultate. Oprema se nalazi u našem Forezničkom centru i pokušavamo doći do nekih rezultata. Dakle, nije zatašakan slučaj, naveo je Marković, dodajući da je slučaj Snimak za Brisel veoma važan.

- U pitanju je važan slučaj koji je ostavio posljedice. Dva su odgovora na ta pitanja: Jedan je politički, koji je već pokrenut u parlamentu, a drugi je tužilački kroz provjere određenih navoda i prijava, naveo je Marković. Kada je riječ o Ustavnim promjenama, Marković je naveo da će DPS glasati za dvotrećinsku većinu, ali uz uslov da se uradi deblokirajući mehanizam, gdje bi bio uslov tropetinska većina, ali u nekom kratkom vremenskom roku kao što je 30 dana, a ne godina kako je predložio SNP.

„Živa istina“ biće večeras emitovana u 21 čas na Atlas televiziji.

Portal Analitika