Društvo

Radić: Crna Gora primjer socijalnog dijaloga

radicok
M
inistar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković, razgovarao je danas sa Draganom Radićem, ekspertom Međunarodne organizacije rada koji je zadužen za aktivnosti i pitanja poslodavaca i Feridom Hegazy ekspertom za podsticanje razvoja održivih preduzeća.

Radić: Crna Gora primjer socijalnog dijaloga
Portal AnalitikaIzvor

Gospodin Radić na samom početku sastanka naglasio da je Crna Gora prepoznata od strane Međunarodne organizacije rada, kao dobar primjer države u kojoj se odvija kvalitetan socijalni dijalog. Takođe je istakao da Crna Gora ima potpunu podršku Međunarodne organizacije rada da nastavi sa ovakvom dobrom praksom.

Tokom sastanka razgovarano o izgradnji „Kuće socijalnog dijaloga“, ovakav projekat za cilj bi imao njegovanje i jačanje socijalnog dijaloga kroz sprovodjenje aktivnosti socijalnih partnera na razradi daljih ideja. Ministar Bošković je istakao da će podržati reformu postojećeg Zakona o radu u dijelu povezivanja penzijskog staža licima kojima nijesu uplaćivani porezi i doprinosi, a kojima je prestao radni odnos usljed gašenja privrednih subjekata.

Ministar je ocijenio da je veoma afirmativno što je Crna Gora sa više međunarodnih adresa, prepoznata kao država koja je lider u regionu, kada je u pitanju socijalni dijalog.

 

 

Portal Analitika