Abiznis

GRBOVIĆ: Boksiti imaju perspektivu, rudari da prekinu štrajk, na pomolu dogovor sa Mađarima

grbovicslajd
P
redsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je Portalu Analitika da se založio za rješavanje problema u Rudniku boksita i da smatra ta kompanija ima perspektivu.

GRBOVIĆ: Boksiti imaju perspektivu, rudari da prekinu štrajk, na pomolu dogovor sa Mađarima
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon višesatnog sastanka i razgovora sa sindikalcima Nikšića, založio sam se da pokušamo nagovoriti rudare da izađu iz jame. Smatram da treba da prihvate predlog Vlade, a da se nagomilani problemi postupno riješe. Smatram da Boksiti imaju perspektivu i da treba da pokrenu proizvodnju, kazao je Grbović.

Grbović je kazao da je dobio informaciju od izvršnog direktora Rudnika boksita da je Mađari prihvatili milionski dug prema Boksitima za isporučenu rudu. Mađari bi i dalje kupovali rudu iz Nikšića.

- Mađari treba da sagledaju koliko mogu avansa da plate za godišnju proizvedenu rudu u Boksitima. Ako bi oni dali neki solidan avans  u skorije vrijeme (pominje se 17.maj), onda se tu otvara mogućnost normalnog funkcionisanja Rudnika boksita i isplate nekoliko zarada, kazao je Grbović.

Predsjednik Samostalnog sindikata Borislav Bojanović ranije danas javno je pohvalio Grbovića zbog njegovog zalaganja da se riješe problemi u Boksitima.

Portal Analitika