Abiznis

Bojanović: Predsjednik Grbović se založio za rješavanje problema

jama
J
edan od rudara, koji štrajkuju u jami Bočki stan, danas je zbog lošeg zdravstvenog stanja prebačen u nikšićku bolnicu, ali se nakon primljene terapije, ponovo vratio u jamu.

Bojanović: Predsjednik Grbović se založio za rješavanje problema
Portal AnalitikaIzvor

„Iako su ga ljekari upozoravali da mu je zdravlje ugroženo on se vratio u jamu“, kaže za Portal RTCG predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović.

Bojanović kaže da je od tog rudara čuo da je stanje u jami „katastrofalno“.

„Prema informacijam koje smo dobili od rudara, stanje u jami je katastrofalno i izgleda da ćemo morati na bilo koji način da uđemo kod rudara u jamu“, saopštio je Bojanović. Bojanović kaže i da su predstavnici sindikata danas razgovarali sa predsjednikom opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem, koji se založio za rješavanje problema u Boksitima.

„U interesu Nikšića je da Boksiti rade“, kazao je Bojanović. U jami već 15 dana boravi oko 30 rudara, a juče su odbili ponudu Vlade o pozajmici od 320 hiljada eura.

Predstavnici Sindikata su podsjetili da su od Vlade još 27. februara počeli da traže da im se odobri pozajmica od 320.000 eura za koje su nudili duple garancije. Vlada je apelovala na rudare koji štrajkuju glađu u jami Biočki stan da prestanu sa takvim radikalnim vidom sindikalnog protesta, kako ne bi ugrozili zdravlje.

Predstavnik Vlade u Odboru direktora Rudnika boksita, Predrag Stamatović, saopštio je juče da će, ukoliko rudari istraju na štrajku i blokadi proizvodnje, biti ugroženi i ugovori sa inostranim partnerima o prodaji rude. (TVCG)

 

Portal Analitika