Društvo

Utvrđen Predlog zakona o komunalnoj policiji

0905vlada
C
rnogorska Vlada utvrdila je na današnjoj sjednici Predlog zakona o komunalnoj policiji kojim će se, kako su naveli, obezbijediti efikasniji rad organa jedinica lokalne samouprave, prenosi MINA.

Utvrđen Predlog zakona o komunalnoj policiji
Portal AnalitikaIzvor

Kako su obrazložili, cilj tog akta je jačanje pozicije komunalne policije u lokalnoj zajednici i razgraničenje njenih nadležnosti sa poslovima odgovarajućih inspekcija.

„Time će se stvoriti bolji uslovi za efikasnije sprovođenje opštinskih propisa, odnosno obezbijedio efikasniji rad organa jedinica lokalne samouprave“, piše u Vladinom saopštenju.

Drugačije organizovanje komunalne policije i proširivanje njenih ovlašćenja, dodali su, doprinijeće sprečavanju prekršaja komunalnog reda i njihovoj prevenciji.

Na sjednici je usvojena i Analiza rada notarske službe u Crnoj Gori od 25. jula 2011. godine do 31. decembra prošle godine.

„Notarska služba je od početka rada u velikoj mjeri ispunila ciljeve koji su joj postavljeni, a iskustva u primjeni pokazala su da je uvođenje notarijata doprinijelo znatnom rasterećivanju sudova i organa uprave, bržem odvijanju pravnog prometa i time brzom i sigurnom ostvarivanju i zaštiti prava i interesa građana i pravnih lica“, piše u Vladinom saopštenju.

U okviru redovnog sagledavanja realizacije mjera iz Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, Vlada je tu akciju ocijenila kao jednu od svojih najvažnijih tekućih aktivnosti.

„Izražavajući bezrezervnu podršku dosljednom sprovođenju planiranih mjera, Vlada je donijela zaključke kojim su nadležni organi i inspekcijske službe zaduženi da intenziviraju aktivnosti za bespoštedno suzbijanje svih oblika sive ekonomije, sa stalnim zaoštravanjem kaznene politike“, navodi se u saopštenju.

Na početku sjednice članovi Vlade minutom ćutanja odali su poštu tragično preminulom dekanu Ekonomskog fakulteta i predsjedniku Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Draganu Lajoviću.

Portal Analitika