Abiznis

Veliko interesovanje na konkursu za Eko opštinu i Eko preduzeće

konkurs
Na konkurs Ministarstva održivog razvoja za najbolju Eko opštinu i Eko preduzeće prijavio se veliki broj lokalnih samouprava i kompanija. Konkurs je otvoren do 27.maja. Pobjedničke kompanije i opštine, osim naravno javnog karakterisanja kao društveno odgovornih, dobijaju i mogućnost da osvoje nagradu koja se dodjeljuje preduzećima u  Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine.

Veliko interesovanje na konkursu za Eko opštinu i Eko preduzeće
Portal AnalitikaIzvor
P

rijavu su, prema saznanjima

Portala Analitika

, podnijele opštine Žabljak, Bar, Pljevlja, Tivat, Berane, Cetinje, Danilovgrad, Kotor i Mojkovac... i to nije konačan broj jer konkurs traje do 27.maja.

- Crna Gora kao ekološka država traži najbolji model dalje transformacije javne svijesti o rizicima u životnoj sredini i načinu na koji možemo da doprinesemo eliminisanju tih rizika, sa ciljem kreiranja zdravog ambijenta za nas i naše potomke. Ministarstvo održivog razvoja i turizma želi iznova da motiviše građane na akciju putem projekta Podizanje ekološke svijesti finansiranog od strane Evropske unije. Svrha je prenijeti građanima poruku da zaštita životne sredine mora biti jedan od prioriteta u aktivnostima na svim nivoima, piše u konkursu.

Cilj projekta je podsticanje da koncept održivog razvoja zaživi kod svih subjekata u društvu. Pobjedničke kompanije, osim naravno javnog karakterisanja kao društveno odgovornih, dobijaju i mogućnost da osvoje nagradu koja se dodjeljuje preduzećima u  Evropskoj uniji u oblasti zaštite životne sredine.

Bliže informacije o ovom dešavanju možete potražiti na internet stranici: http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html.

Konkurs za Eko opštinu 2013 i Eko preduzeće 2013 počeo je 30. marta, a prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 27. maja.

Pobjednici će biti odabrani od strane prestižnog žirija različitih profila, a nagrade uručene na zvaničnoj dodjeli tokom maja. Informacije o žiriju će biti objavljene u najskorijem roku.

Upitnik za preduzeća se može naći i u Privrednoj komori Crne Gore, a možete ga preuzeti sa internet stranice Spojimo niti: www.spojimoniti.me.

Portal Analitika