Društvo

Rektorat UCG: Problem neadekvatna komunikacija sa upravom studijskog programa

rektorat
R
ektorat Univerziteta Crne Gore saopštio je, povodom najavljenog bojkota nastave studenata studijskog programa Psihologija na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, da se ne radi o nedostatku volje rektora i čitavog Univerziteta da riješi problem zaostalih dugovanja prema gostujućim profesorima, već o, kako su saopštili, neadekvatnoj komunikaciji Uprave studijskog programa sa Rektoratom.

Rektorat UCG: Problem neadekvatna komunikacija sa upravom studijskog programa
Portal AnalitikaIzvor

“Prije informisanja studenata o tome da rektor ne ispunjava svoje obaveze i ono što je obećao, molimo Upravu da sa Rektoratom pokuša da riješi ovaj problem, koji je sada isključivo tehničke prirode. Rektorat Univerziteta Crne Gore želi da obavijesti studente da ih, očigledno, uprava Fakulteta nije adekvatno informisala o  događajima koji su uslijedili nakon sastanka sa rektorom, održanog 24. aprila” navodi se u saopštenju Rektorata.

U saopštenju se navodi da je rukovodstvo studijskog programa Psihologija rektoru saopštilo da će za jedan dio nastave angažovati nove profesore, što je on i prihvatio.

- Nakon toga, nijedan podatak na osnovu kojeg bi se mogla isplatiti nadoknada tim profesorima, nije  stigao u Rektorat – stoji u saopštenju.

Portal Analitika