Društvo

REDŽEPAGIĆ: Hvala, Majda!

dom
Producentkinja  Nina Redžepagić imala je nedavno veoma pozitivno iskustvo sa zaštitnicom prava pacijenata Maidom Burdžović, koja radi u podgoričkom Domu zdravlja u Bloku V.

REDŽEPAGIĆ: Hvala, Majda!
Portal AnalitikaIzvor

Redžepagić se obratila pismom Portalu Analitika, u želji, kako kaže, da se “svima pohvali da je obogaćena za saznanje da na svijetu postoji osoba koja zavrjeđuje posebnu pažnju”.

Zasuti svakodnevno negativnim primjerima ljudskog nemara, kritikom i kritizerstvom svega i svačega, redakcija je smatrala da su ovakvi primjeri zaista vrijedni pažnje javnosti.

- Možete li da odolite iskušenju da se pred svima pohvalite kako ste se u jednom trenutku obogatili za saznanje da na svijetu postoji osoba koja zavrjeđuje posebnu pažnju, osoba koja vraća  povjerenje u ljude  i u možda najosjetljiviji  segment Države - u zdravstvo?

Do mog susreta sa jednom takvom osobom je došlo „zahvaljujući“ mom nezadovoljstvu postupkom medicinskog radnika, koje je rezultiralo otvaranjem procedure preko Zaštitnika prava pacijenata.

Taj Zaštitnik, bolje rečeno Zaštitnica, u liku psihijatra Maide Burdžović, slijedeći prije svega ljudski osjećaj i lično vaspitanje, našla je za shodno da me nepuna 24 sata od dobijanja mog prigovora, pozove na razgovor kojemu sam se, prijatno iznenađena, odmah odazvala.

Još veće iznenađenje sam doživjela pri prvom susretu - sa osmijehom me dočekala rječita, sigurna, mlada i zgodna žena, u punom smislu riječi ZAŠTITNICA.

Harizmatična, elokventa, vrhunski profesionalac koja zrači iskrenošću i ljudskošću, uliva povjerenje u teške profesije i Zaštitnika prava pacijenata i ljekara-psihijatra.

Ostaje mi nada da postoji još neka Maida, pored onih koji svoj posao ne rade ni sa minimumom zahtjeva koje pred sebe postavlja ljekarski poziv, ali sam zahvalna i onima koji su bili razlog za moj susret sa ženom kojoj mogu samo da kažem - hvala Majda”. I ne samo što je problem riješen već što sam i bogatija za jedno pozitivno iskustvo i poznanstvo – piše Redžepagić.

Portal Analitika