Ostalo

Muković u subotu za titulu prvaka Evrope

0905mukovic
C
rnogorski kik bokser Damir Muković kazao je u izjavi za Minu da spremno dočekuje meč protiv Mađara Karolja Tota za titulu profesionalnog prvaka Evrope u WK federaciji i da vjeruje u pobjedu.

Muković u subotu za titulu prvaka Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Muković i Tot boriće se u subotu u Rožajama za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka Evrope u WK federaciji, u kategoriji do 72,5 kilograma, disciplina K1.

Takmičar rožarskog kluba Univerzum je crnogorski reprezentativac, osvajač medalja na šampionatima svijeta i višestruki učesnik šampionata Evrope.

U dosdašnjoj karijeri imao je 87 mečeva, od kojih je 75 dobio.

Muković je kazao da je meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope za njega velika stvar, podsjećajući da će to biti prva borba za titulu prvaka Evrope u Rožajama u bilo kojem sportu.

“Spreman sam i jedva čekam da meč počne. Očekujem pobjedu i nadam se da će moja karijera krenuti uzlaznom putanjom u profesionalnom ringu”, rekao je Muković agenciji MINA.

On je pozvao ljubitelje sporta da ga u subotu podrže na putu do šampionskog pojasa.

“Dođite, da zajedno slavimo u sportskim pobjedama”, rekao je Muković.

On se zahvalio momcima iz kluba koji su mu pomogli da se što bolje pripremi za meč.

Muković je kazao da je njegov protivnik kvalitetan i raznovrstan borac.

Kao profesionalac ima je 23 meča, od kojih je 16 dobio, šest izgubio, uz jedan koji je završen neriješeno.

Bio je prvak Evrope u federaciji WTKA.

Rožajskoj publici u uvodnim borbama predstaviće se i juniorski prvak svijeta Mensur Murić, osvajač bronzanog odličja sa tog šampionata Dejvid Kajević, kao i talentovani Haris Murić, Samed Demić i Rijad Hodžić. Početak manifestacije u dvorani Bandžovo brdo u 19 sati.

Portal Analitika