Fudbal

Petrov završava karijeru zbog leukemije

0905petrov
K
apiten Aston Vile Bugarin Stilijan Petrov danas je objavio da zvanično završava karijeru kako bi nastavio borbu protiv leukemije, prenose svjetske agencije.

Petrov završava karijeru zbog leukemije
Portal AnalitikaIzvor

Petrovu je u martu 2012. godine, poslije utakmice sa Arsenalom i povišene temperature, dijagnostikovana leukemija i sada ide na terapije.

"Teškog srca moram da objavim da se povlačim. Emocije su ogromne, ali uz podršku porodice, prijatelja i sjajnih ljudi biće mi lakše da nastavim sa životom, jedinim koji imam“, rekao je Petrov.

Bugarski reprezentativac je u Aston Vilu stigao iz Seltika 2006. godine, za nešto više od 7.5 miliona eura (6.5 miliona funti).

- Spreman sam da prihvatim nove izazove i to će terapije učiniti mnogo lakšim. Otkad mi je dijagnostikovana leukemija počeo sam da razumijem na koji način ova bolest utiče na život oboljelih. Mogu da pomognem i želim da pomognem tako što ću osnovati fondaciju kako bih pomogao svima koji imaju leukemiju. Nadam se da ću napraviti razliku. To će biti moj novi izazov koji prihvatam sa mnogo entuzijazma i energije. Zahvalan sam na životu koji sam imao, ali sam takođe i sad zahvalan na neki čudan način zbog ove stvari koja mi se desila. Ta luda stvar, nekako je dirnula ljude i želim da tu energiju kanališem u nešto pozitivno. To će biti najveći izazov u mom životu - zaključio je 33-godišnji fudbaler.

Petrov je karijeru počeo u CSKA iz Sofije, a prije nego što je došao u Aston Vilu, sedam godina je nosio dres Seltika.

Za reprezentaciju Bugarske odigrao je 105 utakmica i postigao osam golova.

B92

Portal Analitika