Politika

POBJEDA: Manjinske partije o koaliciji sa DPS-om

0905koalicionisporazum
K
oalicija sa DPS-om nije u krizi onoliko koliko su pojedini mediji predstavili i ne razmišljamo o drugim savezima – kazao je Amer Kalač. Andrija Popović kaže da se LP „neće zalijećati“ ka ponudi DF-a, a Marija Vučinović poručuje da za HGI nisu prioritet funkcije, nego EU i NATO, piše Pobjeda.

POBJEDA: Manjinske partije o koaliciji sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici manjinskih partija i Demokratske partije socijalista počeli su razgovore o tome na koji način poboljšati realizaciju koalicionog sporazuma i udovoljiti zahtjevima manjina, kazao je za Pobjedu poslanik Force Genci Nimanbegu.

Nimanbegu nije želio da komentariše ponudu  koju je funkcioner DF Goran Danilović postavio na fejsbuk profilu. Poslanik Force je napomenuo da je „odluka na koji način će ostvarivati svoje političke ciljeve“ donijeta prije šest mjeseci, ali i ponovio da nije zadovoljan dosadašnjom realizaciom koalicionog sporazuma sa DPS-om.

- Ukoliko ne dođe do promjena, odlučni smo da istupimo iz vlasti. Ipak, nadam se da ćemo taj problem riješiti unutar koalicije jer razgovori su počeli, kazao je Nimanbegu.

Poslanik Bošnjačke stranke Almer Kalač, kazao je za Pobjedu da je njegova partija formirala tim za pregovore sa DPS-om i da oni već teku, a da ih ponuda Demokratskog fronta nije zainteresovala.

On je dodao da bi Bošnjačka stranka bila otvorena za razgovor sa nekom drugom partijom „jedino ukoliko ne bi bilo uspjeha u pregovorima sa DPS-om i ako ta koalicija ne bi opstala“, a da se DF i Bošnjačka stranka suštinski razlikuju.

- Mi podržavamo ulazak Crne Gore u EU i NATO. To su nam prioriteti, dok u DF-u to nije slučaj. Programski se razlikujemo, kazao je Kalač.

Predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović kazala je za Pobjedu da je DF i prije šset mjeseci nudio manjinskim partijama više nego koalicija „Evropska Crna Gora“, ali da kadrovi nisu prioritet, nego strateški ciljevi države.

- Ne sumnjam da će se koalicioni sporazum realizovati, ali da treba strpljenja. Nije važno da li će za mjesec ili tri, ali ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti, objasnila je Vučinović.

Kako Pobjeda piše, ni predsjednik Liberalne partije Andrija Popović nije zainteresovan za ponudu Demokratskog fronta.

 

Portal Analitika