GRBOVIĆ: Za dvije godine bićemo na pozitivnoj nuli

0905-Grbovic
N
ovi predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, kazao je za Vijesti da je zatekao mnogo problema i da oporavak neće ići ni lako ni brzo.

GRBOVIĆ: Za dvije godine bićemo na pozitivnoj nuli
Portal AnalitikaIzvor

Grbović je u intervjuu za Vijesti rekao „da nije gorio od želje“ da preuzme „časnu, ali nezahvalnu funkciju“. On je dodao da je poslije nekoliko razgovora odlučio da se prihvati funkcije predsjednika opštine i pomogne u rješavnju problema.

- Ni Rudnici boksita nijesu bili uređena firma kada sam došao i bila je slična situacija – veliki dugovi, neisplaćene zarade, porezi i doprinosi. Ali uspio sam da stabilizujem preduzeće i pokrenem proizvodnju, kazao je Grbović, napominjući da je „Boksite lakše bilo dovesti u red nego Opštinu Nikšić.

Ipak, on se nada da će poraviti zatečeno stanje.

- Neće to ići brzo, ali računam da ćemo za dvije godine uspjeti da saniramo situaciju i da je dovedemo na pozitivnu nulu, istakao je prvi čovjek Nikšića.

On je dodao da je „uspio da skenira stanje“, ali da situacija nije ohrabrujuća, s obzirom da su dugovi veći od 23,5 miliona eura. Grbović se nada pozitivnim pregovorima sa bankama, kao i novcu od Elektroprivrede.

Ovih dana, kako pišu Vijesti, znaće se i tim koji će pomoći novom predsjedniku da pokuša da promijeni izuzetno tešku situaciju u gradu.

- Teško je naći kvalitetne ljude koji su spremni da dođu i napuste posao koji im je pružao mnogo veću platu i bolje uslove. Ali, idemo na izmjenu tima i pokušaćemo da sa novom energijom malo „razdrmamo“ Opštinu, rekao Grbović.

Višak radnika u lokalnoj upravi, njih 200 ostaje dok se ne nađu sredstva za otpremnine, jer kako ističe Grbović „nikoga ne možemo otpustiti, a da mu ne isplatimo socijalni program“.

Kada je u pitanju rad lokalnog parlamenta i bojkot opozicionih partija, predsjednik Opštine Nikšić, se nada da će se i ta situacija promijeniti, navodeći da je do sada imao razgovor sa predstavnicima SNP-a, ali ne i sa DF.

Portal Analitika