Fudbal

Lipi: Ferguson je napravio Junajted po uzoru na moj Juventus

LipiMarcelo
T
rener kineskog Gvandžoa Marćelo Lipi rekao je da je sa šefom štručnog štaba Mančester junajteda Aleksom Fergusonom oduvijek imao dobar odnos, kao i da je njegov Juventus bio uzor Škotu u stvaranju "velikog Junajteda".

Lipi: Ferguson je napravio Junajted po uzoru na moj Juventus
Portal AnalitikaIzvor

- Ferguson mi je mnogo puta rekao da je Mančester junajted stvorio po uzoru na Juventus koji sam ja vodio. Nas dvojica oduvijek imamo sjajan odnos. Čovjek kao on, koji je kulturan i inteligentan, može da radi šta god hoće u životu, da se bavi čime god hoće - rekao je Lipi, a prenosi Beta.

Ferguson i Lipi krajem 90-ih godina bili su veliki fudbalski rivali, Italijan je 1996. godine osvojio Ligu šampiona sa Juventusom, dok je škot sa “crvenim đavolima” isto to učinio tri godine kasnije.

Lipi je kazao da je u početku imao problema da se sporazume sa Fergusonom, ali da su tu prepreku prebrodili, kada su utvrdili da obojica znaju da pričaju francuski.

- Ne pričam engleski, a pogotovo ne onaj koji priča Ferguson, tako da nam je u početku bio potreban prevodilac. Kasnije smo shvatili da obojica znamo francuski, pa smo počeli tako da se sporazumijevamo.

Portal Analitika