Politika

Dragan Koprivica prešao u Demokratski front

0805koprivica
N
ekadašnji šef Medijskog centra Socijalističke narodne partije, profesor dr Dragan Koprivica danas je zvanično napustio tu partiju i pridružio se Demokratskom frontu.

Dragan Koprivica prešao u Demokratski front
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, Koprivica kaže da je „pristupio političkoj organizaciji koju predvodi Milan Knežević i jednoj od konstituenata DF-a“. Kao jedan od razloga za ovakvu odluku, on navodi da je, nakon izglasavanja zaključaka SNP-a i DPS-a o KAP-u, „svakodnevno doživljavao gnjevne komentare birača“.

Na ovu odluku Koprivice, Medijski centar SNP-a kratko je reagovao "da se radi o ličnom činu i slobodi da svako izabere svoj politički put".

Saopštenje Dragana Koprivice prenosimo integralno.

- Obavještavam crnogorsku političku i ukupnu javnost da sam danas i zvanično napustio SNP Crne Gore i odlučio da pristupim Demokratskom frontu, to jest političkoj organizaciji koju predvodi Milan Knežević, jednoj od konstituenata DF-a.

Osnovni razlog zbog kojeg sam odlučio da konačno napustim SNP je što ta partija već poodavno ne liči na sebe. Uostalom, javnost Crne Gore to i sama prepoznaje, tako da posebno obrazloženje i nije potrebno.

Ipak bih ukazao na neke od razloga zbog kojih sam donio ovakvu odluku. SNP neosporno ima čestito članstvo, ali i veliki broj konformista u partijskom vrhu, koji ne žele promjene i koji su SNP privatizovali, koristeći ga u svrhu ostvarenja ličnih ciljeva, zbog čega se ova partija i našla na dosad najnižim granama od svog postanka.

Želim naglasiti da sam, nakon pristupanja Kneževića Frontu, i dalje vjerovao da SNP ima svoju budućnost, ali njena serija pogrešnih, a bojim se, možda i namjernih odluka, kao i dalji konformizam, praktično pokazuju da su Knežević i funkcioneri, koji su s njim pristupili Frontu, bili u pravu, to jest da su očuvali izvornu ideju SNP-a.

Moje napuštanje ove partije imaće puni smisao ako bar nekom posluži kao opomena da ta partija mora preduzeti hitne korake u cilju opozicione revitalizacije, jer joj ovako prijeti postupna marginalizacija. Međutim, iskreno se pribojavam da SNP za neki kopernikanski zaokret, zbog velikog broja kočničara u sopstvenim redovima, nema snage, te nezadrživo ide silaznom putanjom.

Ovo posebno jer sam nakon izglasavanja zaključaka SNP-a i DPS-a o KAP-u svakodnevno doživljavao gnjevne komentare birača nekad najjače opozicione partije, koji su i ljuti i zbunjeni, dok neki tvrde da im je, u stvari, sve jasno kuda ide SNP, što me i dodatno učvrstilo u namjeri o istupanju iz ove partije.

 

Portal Analitika