Kultura

Mićunoviću uručena plaketa Mecena škole “Petar Lubarda”

0805micunovic
M
inistru kulture prof. Branislavu Mićunoviću danas u Ministarstvu kulture uručena tradicionalna godišnja plaketa Mecena Srednje likovne škole “Petar Lubarda” sa Cetinja.

Mićunoviću uručena plaketa Mecena škole “Petar Lubarda”
Portal AnalitikaIzvor

Plaketu koji su učenici škole izradili u grafičkoj tehnici linorez, ministru Mićunoviću je uručila direktorka škole, Gordana Tomašević.

Plaketa je ustanovljena prije 4 godine i dodjeljuje se za podršku izložbama darovitih učenika koje organizuje ova likovna škola.

U ovoj godini Srednja likovna škola “Petar Lubarda” je plaketu dodijelila u znak zahvalnosti za podršku Ministarstva kulture za izložbu likovnih radova pod nazivom Mali likovni susreti, a koja je otvorena 26. aprila u galerijskom prostoru škole.

Prof. Branislav Mićunović izrazio je zahvalnost na dodijeljenom priznanju i istakao da će nastaviti da pruža svesrdnu podršku stvaralaštvu mladih talenata, što i jeste jedan od prioriteta kulturne politike ovog Ministarstva.

Naglasio je da će Ministarstvo culture, takođe, nastaviti saradnju sa Srednjom likovnom školom ,,Petar Lubarda” na zajedničkim projektima promocije kreativnosti mladih stvaralaca.

Portal Analitika