Abiznis

TVCG: Rudari stupili u štrajk glađu

rudari
Ni
kšićki rudari stupili u štrajk glađu, saznaje Televizija Crne Gore.

TVCG: Rudari stupili u štrajk glađu
Portal AnalitikaIzvor

Radnici Rudnika boksita, njih 30-ak koji su u jami Biočki stan već 13 dana, blokirali su ulaz i od danas prestaju da uzimaju hranu i vodu. O dlučili su i da prekinu svaki kontakt sa javnošću.

Radnici nikšićkih Rudnika boksita, koji trinaesti dan protestuju u jami, nijesu prihvatili prijedlog Komisije za ekonomsku politiku da Vlada nađe način da obezbijedi 320 hiljada eura za isplatu dijela zaostalih zarada.

Rudari su poručili da će, ukoliko Vlada danas do podne ne promijeni odluku, blokirati ulaz u jamu i prekinuti svaki kontakt sa javnošću.

Oni su podsjetili da traže svih sedam zaostalih plata, a kako kažu, za ulazak u jamu spremno je još 119 rudara, što bi predstavljalo veliki rizik s obzirom loše uslove.

Komisija za ekonomsku politiku juče je predložila Vladi da pronađe način da nikšićkim rudarima isplati 320 hiljada eura, u vidu podrške ili pomoći.

Predstavnik Vlade u Odboru direktora Rudnika boksita, Predrag Stamatović, saopštio je nakon sjednice KEP-a, kojoj su prisustvovali i predstavnici sindikata, da Vlada ne može da pozajmljuje novac preduzećima, ali da će naći pravni osnov za podršku Rudnicima boksita. (TVCG)

 

Portal Analitika