Politika

IVANČEVIĆ: Nijesam zainteresovan za visoku funkciju u stranci, rukovodstvo LP nedoraslo izazovima

purkoslikaok0805
F
unkcioner Liberlne partije Dragan Purko Ivančević kazao je u izjavi za Portal  Analitika, da nije zainteresovan za bilo koju funkciju u stranci navodeći da „sa gnušanjem“ odbacuje sve tvrdnje „neimenovanog izvora“ po kojem je sve vidljiviji sukob između njega i predsjednika te partije Andrije Popovića, kako su to objavile današnje Vijesti.

IVANČEVIĆ: Nijesam zainteresovan za visoku funkciju u stranci, rukovodstvo LP nedoraslo izazovima
Portal AnalitikaIzvor

Ivančević je naglasio da se nikad nije bavio zakulisnim radnjama u životu poslu i politici kao i da „rukovodstvo stranke nije doraslo izazovima u novonastalim uslovima“.

- Pozivam rukovodstvo LP da se pozabavi izvorima iz vrha stranke jer ovakvim medijskim konstrukcijama nanose veliku štetu stranci kada je to najmanje potrebno. Pred LP su veliki izazovi u jednom pravilnom političkom pozicioniranju u novostvorenim uslovima. Vrijeme iza nas nam pokazuje da ovo rukovodstvo stranke nije doraslo tim izazovima i želim da vjerujem da će novo rukovodstvo u tome uspjeti. Svakako da ću se iskreno radovati svakom kvalitetnom iskoraku uz LP i svi oni koji u tome uspiju daću im podršku – kazao je Ivančević Portalu Analitika komentarišući pisanje današnjih Vijesti koje, pozivajući se na izvor iz vrha LP pišu o sukobu Ivančevića i Popovića.

Nikšićki odbor Liberalne partije juče je objelodanio da će na redovnoj izbornoj konferenciji te partije za novog predsjednika kandidovati šefa tog odbora, vlasnika “Mi-rai” grupe koja se bavi proizvodnjom namještaja, Branka Mićkovića i koji je prema navodima tog dnevnog lista navodno blizak Ivančeviću.

Ivančević je naveo da oni koji ga poznaju „znaju da nikad ne bi rušio ono u čijem je stvaranju učestvovao“.

- Samim tim svi moraju znati da LP želim sve najbolje u budućnosti. Da bih odagnao sve spekulacije javno poručujem da nijesam zainteresovan ni za jednu visoku funkciju u stranci i da aktivno neću učestvovati u izbornom procesu stranke ali sam svakako zainteresovan za kadrovsku obnovu stranačkog rukovodstva jer nažalost stanje u stranci je daleko od onoga kako bih ja želio da bude – rekao je funkcioner LP.

Ivančević navodi da je tačno da je jedan od osnivača LPCG kao i da je prije nekoliko mjeseci napustio funkciju u stranci.

-  Sada sam član opštinskog odbora stranke u Budvi. Prije podnošenja ostavke u organima stranke saopštio sam javno na Glavnom odboru stranke svoje stavove i to dobro obrazložio predsjedniku stranke u pismu koje sam mu tom prilikom uputio. Ni tada nijesam imao potrebe da obavještavam javnost o svojim stavovima a to nemam potrebu da radim ni sada, jer ne želim nijednim svojim potezom nanijeti štetu stranci. Posebno to ne želim uraditi u momentu kada stranku očekuje redovna konferencija na kojoj će se izabrati novi organi – poručio je Ivančević.

 

Portal Analitika