Društvo

Pejanović Đurišić sa turskim kolegom

pejanovic
M
inistar odbrane prof.dr Milica Pejanović Đurišić boravila je u posjeti Republici Turskoj i tom prilikom se sastala sa ministrom odbrane Republike Turske, Ismetom Jilmazom.

Pejanović Đurišić sa turskim kolegom
Portal AnalitikaIzvor

Prof.dr Milica Pejanović Đurišić je istakla značaj saradnje sa Republikom Turskom i izrazila spremnost Crne Gore za unapređenje saradnje u oblasti odbrane. Ona je upoznala turskog kolegu sa procesom reformi sistema odbrane Crne Gore i ativnostima koje se sprovode na putu evroatlantskih i evropskih integracija.

Ministar Jilmaz je čestitao na dosadašnjem napretku Crne Gore na putu ka NATO i EU i izrazio uvjerenje da će Crna Gora uskoro ostvariti svoje spoljno-političke ciljeve, u čemu ce imati apsolutnu podršku Republike Turske. On je informisao prof.dr Milicu Pejanović Đurišić da je okončana interna procedura za potpisivanje Okvirnog sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske o saradnji u vojnim oblastima obuke, tehnike i nauke.

Ministar Pejanović Đurišić je pozvala ministra Jilmaza da posjeti Crnu Goru u narednom periodu, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Ona je izrazila očekivanje da će ekspertski tim Ministarstva odbrane Republike Turske uskoro posjetiti Mornaricu Vojske Crne Gore, u cilju sagledavanja mogućnosti za saradnju dvije mornarice.

Delegacija Ministarstva odbrane Crne Gore je posjetila i 11. Međunarodni sajam vojne industrije u Istanbulu.

U sastavu delegacije Ministarstva odbrane Crne Gore bio je i ambasador Crne Gore Turskoj, Ramo Bralić.

 

 

Portal Analitika