Politika

Nikšićki odbor LP: Mićković kandidat za predsjednika stranke

08-lp
N
ikšićki odbor Liberalne partije (LP) juče je objelodanio da će na redovnoj izbornoj konferenciji te partije za novog predsjednika kandidovati šefa tog odbora, vlasnika "Mirai" grupe Branka Mićkoviča, pišu Vijesti i Dan.

Nikšićki odbor LP: Mićković kandidat za predsjednika stranke
Portal AnalitikaIzvor

Vijesti pišu, pozivajući se na izvor iz vrha LP, da je "sve vidljiviji sukob između

Andrije Popovića

i preduzetnika, direktora hotela „Queen of Montenegro", jednog od osnivača LP

Dragana Purka Ivančevića

".



Ivančević je, prema tvrdnjama izvora Vijesti", blizak Mićkoviću u LP, ali nije sigurno da li će Mićković biti zainteresovan da vodi partiju zbog toga što bi mu ostalo manje vremena da se bavi biznisom.



U saopštenju nikšićkog odbora se navodi da je potrebno kadrovsko jačanje, osvježavanje i prekomponovanje organizacione strukture LP.



"Bilo bi veoma dobro da na redovnoj izbornoj konferenciji bude što više kandidata za predsjednika partije čije bi programe delegati ocjenjivali i na osnovu toga donijeli odluku o podršci", navodi se u saopštenju.



Na posljednjem stranačkom kongresu 2009. godine, nakon što je stranka izgubila  parlamentami status, Popović je bio jedni kandidat za predsjednika. Kada je u avgustu odlučio da se priključi koaliciji "Evropska Crna Gora", Popović je zbog neaktivnosti suspendovao nikšićki odbor i na mjesto vršioca dužnosti šefa odbora postavio Mićkovića.

 

Popović je juče za Portal Analitika kazao, komentarišući tekst objavljen u Dnevnim novinama pod naslovom „Liberali traže Popovićevu ostavku i raskid sa DPS-om“,  da liberali neće dozvoliti raskol u partiji kao 2004. godine.

"Kada budu izbori u partiji neka se kandiduju oni koji smatraju da bi je bolje vodili i neka onda članstvo odluči kome će dati povjerenje", kazao je Popović,

On je naglasio da su ovakvi napisi “pokušaji da se partija destabilizuje i da joj se zadaju bočni udarci”.

Portal Analitika