Košarka

Vujošević-Čoviću: Sjeti se pjesme "Na mojoj ruci prsten, u tvome oku suza"

0705vujosevic
T
rener Partizana Duško Vujošević je dan uoči šestog ovosezonskog derbija istakao kako je Crvena zvezda ispunila cilj plasmanom u Evroligu, ali je imao i zamjerke na planove vječitog rivala za narednu sezonu.

Vujošević-Čoviću: Sjeti se pjesme "Na mojoj ruci prsten, u tvome oku suza"
Portal AnalitikaIzvor

Odnosi između crno i crveno-bijelih opet nijesu najbolji, tenzija raste, a zasluge za to idu na račun oba kluba.

- Čović treba da se prisjeti stare pjesme Miše Kovača 'Na tvojoj ruci prsten, u mome oku suza'. U nekim prazničnim novinama pojavila se patrijarhova poslanica u kojoj se poziva na mir i opraštanje, a u istom broju se pojavio Čovićev intervju i ne vidim kako to može da ide jedno uz drugo. Novca u državi nema, pomaže se siromašnima, a Zvezda planira sljedeće sezone da dovede Miličića i Radmanovića. Svima je jasno ko u mutnoj vodi želi da lovi. Sve neprijatelje Zvezde trebalo bi staviti u ludnicu ili zatvor, poručio je Vujošević i dodao:

"Zvezda se konsolidovala i napravila dobar budžet i dobru ekipu pa su samim tim i rezultati očekivani. Uspjeli su da osvoje Kup i uđu u Evroligu poslije dugo godina što je bio i cilj. Ova utakmica možda po rezultatu i nije najvažnija, ali svaki susret između Crvene zvezde i Partizana podiže adrenalin. Ne želim da umanjujem značaj domaćeg takmičenja u odnosu na ABA ligu, ali mnogi su sada počeli da ga veličaju, od kada je Partizan osvojio Jadransku ligu", naglasio je Vujošević, javlja Blic.

Trener crno-bijelih je na pitanje da li je bio planiran prekid finala Fajnal fora ABA lige u Laktašima da je Zvezda bila u vođstvu tri minuta prije kraja odgovorio: Fatamorgana.

Za šest ovosezonski derbi, u srijedu od 21 čas u 9. kolu Superlige važiće samo sezonske karte za mečeve Partizana, a Vujošević je rekao kako ne želi da se ponove neredi iz finala Kupa i da je svima u interesu da sve protekne u miru.

"Nijesmo pristali na razmjenu karata da bi se osigurala bezbjednost na meču. Nadam se da ponovo neće ući 400-500 navijača Zvezde kao na prošlom derbiju, koji su tada predvođeni Nebojšom Čovićem ušli uz dozvolu policije", rekao je Vujošević.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da obje ekipe u derbi uvek ulaze motivisano.

"Očekuje nas šesta utakmica u sezoni protiv Crvene zvezde, svaka je specifična na svoj način, pa će tako i ova biti posebna. Moramo dati maksimum kako bismo nastavili s dobrim igrama i dobrim rezultatima. Obje ekipe u ovaj meč uvek ulaze maksimalno motivisne i spremne", rekao je Lučić.

izvor:blic rs

Portal Analitika