Politika

Lukšić: Postoji prostor za saradnju sa Jermenijom u oblasti turizma

luksicijermenok0705
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšić susreo se danas u Jermeniji sa ministrom vanjskih poslova te zemlje Edvardom Nalbandianom.

Lukšić: Postoji prostor za saradnju sa Jermenijom u oblasti turizma
Portal AnalitikaIzvor

 

Kako je saopšteno iz Lukšićevg kabineta, sagovornici su razgovarali o “mogućnostima za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz povećanje robne razmjene, te saradnji u oblasti investicija”.

- Ocijenili smo da postoji prostor za jačanje saradnje u oblasti turizma. U tom smislu, dogovorili smo da u narednom periodu treba razmotriti mogućnosti veće turističke razmjene, ali i uspostavljanja saradnje sa potencijalnim investitorima iz Jermenije.

Složili smo se da, u tom cilju, podstaknemo nadležne resore, touroperatore i avioprevoznike da razmotre što skorije uspostavljanje čarter linije izmedju dvije zemlje, kao i da nastavimo sa sprovođenjem fleksibilnog viza režima  u ljetnjoj sezoni – rekao jen Lukšić koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Jermeniji.

Sagovornici su razmotrili mogućnost za jačanje ugovorne baze u više oblasti od obostranog bilateralnog interesa.

- U kontekstu uspostavljanja saradnje u oblasti nauke, dogovorili smo potpisivanje Sporazuma o naučno-tehnološkoj saradnji  sa ciljem razvijanja  zajedničkih projekata, organizacije naučnih i stručnih studijskih posjeta i programa obuke.

Imajući u vidu da je Jermenija prepoznata kao država bogate kulturne bašine – muzej na otvorenom, razgovarali smo o mogućnostima za povezivanje naših institucija culture – kazao je Lukšić.

 

Portal Analitika