TV / Film

U pripremi čak tri filma o Lensu Armstrongu

0705-Lens-Armstrong
Č
ak tri velika filmska studija u ovom trenutku planiraju snimanje filmova o jednom od najvećih prevaranata u istoriji sporta - penzionisanom američkom biciklisti Lensu Armstrongu, prenosi portal Klix.ba.

U pripremi čak tri filma o Lensu Armstrongu
Portal AnalitikaIzvor

Priča o čovjeku koji je prebolio rak, pa nakon toga sedam puta osvojio najveću svjetsku biciklističku trku (Tour de France), da bi se nekoliko godina kasnije ispostavilo da je sve uspjehe postigao uz pomoć dopinga, kao da je stvorena za filmsko platno. Prepoznali su to, dakako, uvijek spremni holivudski moćnici, tako da su u pripremi već tri filma o osramoćenom Teksašaninu.

Posljednja se u priču uključila produkcijska kuća „Working Title“, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, ali je u vlasništvu američkog filmskog diva „Universala“. „Working Title“ je otkupio prava na knjigu "Sedam smrtnih grijeha" koju je napisao sportski novinar „Sunday Times“-a Dejvid Volš.

Drugi veliki studio koji kreće u projekt je „Paramount Pictures“ koji ima prava na nadolazeću knjigu "Krug laži", američke autorke Đulijet Makur. Već se zna da bi reditelj ovog filma trebao biti  Džej Džej Adams koji je režirao i hitove poput "Nemoguće misije 3" ili "Zvjezdanih staza".

Studio „Warner Brothers“ je otkupio prava na knjigu "Tajna utrka", biciklističkog pokajnika Tajlera Hamiltona. Režije ovog projekta trebao bi biti Džej Roš, inače poznat po komedijama kao što su "Austin Powers" i "Dozvola za brak", stoji na portalu Klix.ba.

 

Portal Analitika