Abiznis

Kristof Šoen novi glavni izvršni direktor Hipo banke

oenok
H
ypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica je imenovala novog glavnog izvršnog direktora, Kristof Šoen (Christoph Schoen), dosadašnjeg izvršnog direktora za finansije, koji je preuzeo i poziciju izvršnog direktora za poslove podrške poslovanju.

Kristof Šoen novi glavni izvršni direktor Hipo banke
Portal AnalitikaIzvor

Dosadašnji glavni izvršni direktor Zoran Vojnović će preuzeti poziciju glavnog izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke u Srbiji, saopšteno je Portalu Analitika iz te banke.

Novi glavni izvršni direktor, je rođen u Austriji, 4. februara 1969., a u svojoj profesionalnoj karijeri je obavljao do sada više menadžerskih pozicija u bankarskom sektoru. Od 1997. godine obavljao je menadžerske funkcije u finansijama u nekoliko banaka u Austriji - u Bank Austria AG i Erste banci, a Hypo Alpe Adria grupaciji pridružio se aprila 2011. godine.

Predsjednik Odbora direktora Hypo Alpe-Adria-Bank AD Podgorica Johanes Prokš je rekao da je imenovanjem Šoena za CEO-a, banka dobila usluge finansijskog stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, sa izvanrednim znanjem i kompetencijama.

“Svojim radom i iskustvom, on će dodatno podstaknuti i ojačati naše napore na crnogorskom tržištu”, kazao je Prokš.

Novozabrani izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima koji će od Zorana Vojnovića preuzeti rukovođenje ovom oblasti je Željko Đukanović, dosadašnji direktor Odjeljenja za upravljanje kreditnim rizikom.

Dosadašnji direktor za poslove podrške poslovanju, Miodrag Radonjić odlučio je da napusti Hypo Banku.

Uprava Hypo Alpe-Adria Banke sada se sastoji od 3 člana: Šoen je glavni izvršni direktor i izvršni direktor za finansije, kao i izvršni direktor za poslove podrške poslovanju; Tarik Telaćević je izvršni direktor za komercijalne poslove, a Željko Đukanović je izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima, koji na tu funkciju stupa danom dobijanja saglasnosti od CBCG.

 

 

 

 

Portal Analitika