Region

Društvo „Montenegro“ iz Zagreba: Crna Gora u dokumentarcima

logo
D
ruštvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" iz Zagreba, u četvrtak, 9. maja počeće  realizaciju projekta Dokumentarni film u crnogorskom domu.

Društvo „Montenegro“ iz Zagreba: Crna Gora u dokumentarcima
Portal AnalitikaIzvor

Tokom ovog, kako je planirano, višegodišnjeg projekta, svakog drugog četvrtka u mjesecu (osim avgusta) javnosti Zagreba i ljubiteljima dokumentarnog filma će se predstavljati najznačajniji crnogorski autori i njihova ostvarenja u ovom žanru u prostoru Crnogorskog doma.

U realizaciji programa očekuju, kako stoji u saopštenju Društva dostavljenom Portalu Analitika, od Crnogorske kinoteke, Arhiva RTCG, autora i pojedinaca, među kojima su istaknuti režiseri Veljko Bulajić i Nikola Vukčević.

Namjera organizatora  je da se predstave i završni radovi polaznika Fakulteta dramskih umjetnosti - Filmska i TV režija sa Cetinja u izboru Nikole Vukčevića.

Prostor u Crnogorskom domu smo u tehničkom smislu osposobili za projekcije, a kapacitet dvorane je 80-90 mjesta. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Dokumentarni film u Crnogorskom domu započinje projekcijom filma "Nacionalni parkovi Crne Gore", proizveden 2006, godine, za koji je scenario i režiju uradio .

Goran Bjelanović.

Idejno rješenje i logo za ovaj projekat napravila je dizajnerka Maja Mijušković.

 

Portal Analitika