Društvo

Poginuo Dragan Lajović, dekan Ekonomskog fakulteta u Podgorici

0705bugarska2
D
ekan Ekonomskog fakulteta u Podgorici i predsjednik Odbora direktora Investicionorazvojnog fonda Dragan Lajović, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, saznaje Portal Analitika iz MUP-a.

Poginuo Dragan Lajović, dekan Ekonomskog fakulteta u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Bugarski portal Plovdiv24.bg izvještava da se nesreća dogodila na na 115. kilometru autoputa „Trakija“ kod Plovdiva. Lajović se nalazio u kombiju „mercedes vito“, kojim je upravljao 25- godišnji N.L. iz Sofije. Kombi je udario u automobil „opel astra“, zatim probio zaštitnu ogradu autoputa, prešao na suprotnu kolovoznu traku, gdje je udario u teretno vozilo „reno master“ koje se kretalo iz suprotnog pravca.

Portal navodi da je Lajović zadobio višestruke prelome i u stanju životne opasnosti je primljen u bolnicu u Plovdivu. Lajović je sinoć kasno preminuo u istoj bolnici, od posljedica teške nesreće. Vozač kombija zadobio je prelom ruke i nije u životnoj opasnosti.

Dragan Lajović je rođen 1965. godine.

Na Ekonomskom fakultetu u Podgorici diplomirao je 1990. godine. Nakon sedam godina je magistrirao, a 2001. i doktorirao, na temu „Mogućnost razvoja investicionih fondova u našim uslovima“.

lajovic

Bio je docent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na predmetima “Biznis”, “Preduzetništvo” i “Marketing menadžment malih i sradnjih preduzeća”.

Lajović je radio od 1991. do 1995. u Sekretarijatu za razvoj Republike Crne Gore, od 1995. do 2006. u Fondu za razvoj Republike Crne Gore.

Potom, bio je izvršni direktor Fonda za razvoj Republike Crne Gore, u periodu od 2006. do 2010.godine.

Od 2010. Lajović je bio predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore A.D, a u martu 2010.godine je imenovan za rukovodioca Studija menadžmenta na Ekonomskom fakultetu, Univerzitet Crne Gore.

Autor je preko osamdeset naučnih radova iz oblasti ekonomije.

Portal Analitika