Politika

DN: Rok nije dat samo DPS-u, već i Popoviću

popovicandrija
Isuviše smo popustljivi prema DPS-u, a nema nikakve potrebe za tim.  Pored roka koji je do početka juna dat našem koalicionom partneru, taj rok važi i za predsjednika LP Andriju Popovića. Tada ćemo, ako budemo nezadovoljni, pored raskida koalicije sa DPS-om, tražiti i njegovu ostavku“, rečeno je podgoričkim Dnevnim novinama u vrhu partije.

DN: Rok nije dat samo DPS-u, već i Popoviću
Portal AnalitikaIzvor

DN, pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha stranke, piše da je predsjedništvo Liberalne partije nezadovoljno „ne samo koalicionom saradnjom sa Demokratskom partijom socijalista, već i radom predsjednika stranke, Andrije Popovića. Prema informacijama DN, na jednoj od sjednica predsjedništva, neki funkcioneri LP su postavljali pitanje odgovornosti Popovića, a pominjana je i njegova ostavka.

Na drugoj strani, Popović kaže da mu, do sada, niko nije tražio ostavku.

On je potvrdio da će početkom juna tražiti od DPS-a da ispuni koalicione zahtjeve ili će raskinuti saradnju.

„Predsjedništvo partije je održalo sastanak u Pljevljima 20. aprila i na tom sastanku nijesam čuo da je neko tražio moju ostavku. Ja to prvi put čujem. Možda je to neko kazao privatno. Glavni odbor Liberalne partije početkom juna planira ponovno održavanje sastanka. Stranka je zamrznula koaliciju sa DPS i sada čeka da li će do tada DPS ispoštovati koalicioni sporazum. Nikad se ne zna. Možda DPS nije u interesu da poštuje sporazum“, kazao je Popović.

 

Portal Analitika