Politika

KALAČ: Ako nam ne daju radna mjesta koliko nam pripada, preispitaćemo koaliciju sa DPS-om

kalacalmerok
Tražimo radna mjesta na svim nivoima državne uprave, procentualno onom što nam pripada.

KALAČ: Ako nam ne daju radna mjesta koliko nam pripada, preispitaćemo koaliciju sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko se nastavi nepoštovanje koalicionog sporazuma, koji smo potpisali sa Demokratskom partijom socijalista, uoči oktobarskih parlamentarnih izbora, Bošnjačka stranka (BS), će preispitati odluku o učešću u vlasti", kazao je za Dan šef poslanikog kluba BS-a Almer Kalač.

On je naglasio da realizaciju koalicionog sporazuma posebno očekuju u pravcu zapošljavanja Bošnjaka u svim nivoima državne uprave.

Prethodno je Liberalna partija privremeno raskinula koalicioni sporazum sa DPS-om, a nezadovoljstvo zbog nepoštovanja onoga što je dogovoreno istakao je i predsjednik Force Genci Nimanbegu, podsjeća list.

Kalač je Danu kazao da njegova stranka generalno nije zadovoljna realizaciojom koalicionog sporazuma, napominjući da su definisani rokovi za njegovo ispunjavanje.

„Planirani su tačni stepeni realizacije za svaki period ove godine. Već je prošao prvi kvartal, a u tom periodu DPS nije sproveo u djelo ono što je dogovoreno. Ne očekuje se da će i u narednom periodu učiniti veliki pomak“, kazao je Kalač.

On vjeruje da su realizaciju koalicionog sporazuma omeli predsjednički izbori, koji su, kako je kazao, oduzimali dosta vremena i energije.

„Od sada pa nadalje smatramo da ne postoji prepreka za realizaciju sporazuma. Tražimo radna mjesta na svim nivoima, procentualno onom što nam pripada“, kazao je Kalač.

 

Portal Analitika