Društvo

Predstavnici CPC u posjeti „Komanskom mostu“: Ljubav dotiče svako srce

0605CPC
P
aroh podgorički protojerej-stavrofor Živorad M. Pavlović i član odbora Crkvene opštine Podgorica CPC Blagoje Velimirović posjetili su u ponedjeljak Zavod „Komanski most“ i podijelili štićenicima vaskršnja jaja, prenosi portal Pobjeda.

Predstavnici CPC u posjeti „Komanskom mostu“: Ljubav dotiče svako srce
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom vaskršnjih praznika Crkvena opština Podgorica Crnogorske pravoslavne crkve, pored vjerskog dijela koji obavlja paroh podgorički Živorad M. Pavlović sa vjernim narodom crnogorskim, trudi se da i na humanitarnom polju donese radost pojedinim licima. Tako na Svijetli poneđeljak, na drugi dan Vaskrsa, već šestu godinu Crkvena opština Podgorica CPC nosi određenu količinu vaskršnjih jaja štićenicima JU Zavod „Komanaski most“. To nije neka velika materijalna pomoć, ali kada se od srca čini, ona je velika - kazao je za Pobjedu član odbora Crkvene opštine Podgorica CPC Blagoje Velimirović.

Paroh podgorički protojerej-stavrofor Živorad M. Pavlović istakao je za Pobjedu da „Crkvena opština Podgorica CPC čini da se štićenici Zavoda na Svijetli poneđeljak na trenutak obraduju, da na trenutak osjete sreću, radost i ljubav, jer je ljubav sila koja dotiče svako srce“.

- Tako to svakodnevno rade zaposleni u Zavodu, jer su oni štićenicima i roditelji i braća i sestre, što daje moralno ohrabrenje. To je najveća snaga koju svaki čovjek mora da pokaže, da bi je štićenici osjetili. Ova posjeta štićenicima Zavoda „Komanski most“ je samo mala kap u moru koju će Crkvena opština Podgorica CPC i dalje obavljati, i to je milom Bogu drago činiti - naglasio je paroh podgorički protojerej-stavrofor Živorad M. Pavlović.

Direktor Zavoda „Komanski most“ Vaselj Dušaj zahvalio se Crkvenoj opštini Podgorica CPC koja je lijepim gestom obradovala štićenike.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika