Društvo

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje eksploziva u blizini Top Hilla

Izvor

Naime, Dežurna služba Područne jedinice Budva je, 07. avgusta 2012. godine, u ranim jutarnjim časovima, obaviještena telefonskim putem, da je u Toplišu- Budva (u blizini diskoteke „Top Hill“), došlo do eksplozije.

Odmah po zaprimljenom obavještenju, službenici Područne jedinice Budva su, preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja pomenutog događaja, obavijestili nadležno državno tužilaštvo, izvršili uviđaj, na dijelu lokalnog puta Budva-Lastva Grbaljska, kojom prilikom su pronašli i izuzeli metalni osigurač od bombe, kao i dvije metalne „kašike“, za koje se sumnja, da potiču od ručnih bombi, koji su dostavljeni Forenzičkom centru, na vještačenje. Policija je prikupila obavještenja na okolnosti pomenutog događaja.Vještačenje u Forenzičkom centru ukazuje na sumnju da su pomenute eksplozivne naprave podmetnuli D.R. i lice za kojim policija traga.

Policija je, danas, postupajući po naredbi Sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršila pretres stana u Cetinju, koji koristi D.R., kojom prilikom je pronašla i oduzela pištolj, marke „Bereta“, model 21-A, bez oružnog lista, koji je, sumnja se, vlasništvo njegovog brata Z.R.

O rezultatima pretresa policija je obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju, koje je kvalifikovalo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za koje se sumnjiči Z.R., protiv kojeg će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje, da je izvršio pomenuto krivično djelo.

Policija je takođe, danas, uz naredbu nadležnog sudije za istragu izvršila pretres stana u Cetinju, koji koristi lice za kojim policija traga, kojom prilikom je pronađen pištolj „CZ-70“, kalibra 7.65 mm, sa pet metaka u okviru, bez oružnog lista takođe, o čemu je odmah obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, koje je, u vezi sa pronađenim pištoljem, kvalifikovalo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe je od strane policijskih službenika, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršen pretres stana još jednog lica iz Cetinja.

Pomenuti pretresi realizovani su od strane policijskih službenika Područne jedinice Budva, Ispostave Cetinje i Posebne jedinice policije.

Policija je oduzela pronađene pištolje i oni će biti dostavljeni Forenzičkom centru na vještačenje.

Policija je, nakon lišenja slobode D.R., zbog postojanja osnova sumnje, da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, danas, predala, uz izvještaj, Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, na dalju nadležnost.

Portal Analitika