Abiznis

Sindikat KAP-a: Tri mjeseca je dug period

Izvor

Naime, Rade Krivokapić smatra da nikakvi rokovi ne dolaze u obzir jer od raspoloženja akcionara i njihove spremnosti da ulažu u ovakav KAP, zavisi i to koliko će on u ovakvim uslovima funkcionisati:

-Ne može da postoji krajnji rok za rješavanje pitanja KAP-a. Svakog dana je rješavanja, KAP guši samog sebe i jednostavno tone. Da li će on izdržati mjesec, dva, tri ili pet zavisi koliko su akcionari spremni da dotiraju da bi ga održali u životu. Interesovanje Njemaca i Turaka sigurno jeste veliko ali sve će zavisiti od cijene struje oko koje će se dogovoriti sa državom. Sve dok se ne pronađe izvor električne energije za KAP nema rješenja , a kad se pronađe, to će biti  krajnje i pravo rješenje i jedino za KAP ,a sve ostalo je samo prevazilaženje problema iz dana u dan, rekao je Krivokapić Anteni M.

Iz drugog sindikata sličan stav. Sandra Obradović kaže da je tri mjeseca previše da bi situaciju u Kombinatu,koja je trenutno veoma složena, počeli da rješavaju.

-Već predugo traje ta priča oko investitora, mislim da je svaki dan za KAP dragocjen i treba konačno neko da preuzme upravljanje i da ono bude dobro u onoj mjeri koliko može da bude sa ovolikim dugom. Sve je to nešto što je neizvjesno,ali mislim da je tri mjeseca dug period  i mislim da će biti dosta nervoze kako za radnike tako i za Vladu i za trenutnog vlasnika a vjerovatno i za onog ko treba da preuzme ovakav Kombinat, kaže ona.

Predstavnike sindikata nedavno je menadžment kompanije upoznao sa stanjem KAP-a koje su okarakterisali kao veoma loše, zbog čega je planirano da radnike koji su višak šalju na prinudne odmore.

Portal Analitika