Politika

Ivančević: Ako se liberali priključe DF, neminovan raskid koalicije sa DPS

Izvor

- Imali smo otvoren razgovor sa našim potencijalnim partnerima. Danas ćemo razmotriti taj prijedlog i odlučiti. Naravno, konačnu odluku će donijeti Glavni odbor koji će biti vrlo brzo. Nadamo se da nema razloga da jednu takvu ponudu ne prihvatimo. Ako sve to ne bude teklo kako smo mi dogovorili i zamislili, onda nam ostaje druga solucija za koju smo takodje spremni a to je da na izborima nastupimo samostalno.

Ukoliko se liberali priključe frontu, neminovan je raskid koalicije sa DPS-om na lokalnom nivou, objašnjava Ivančević.

- Mi smo do sada participirali u lokalnoj vlasti u Kotoru i u Podgorici. Naravno ne možete biti alternativa i nije logično konstituisati demokratski opozicioni front a na drugoj strani biti dio vlasti. Tako da je to jedna obaveza koja nam predstoji. Postoje uslovi i zahtjevi koje treba da ispuni i druga strana, ali ako se odlučimo za jednu takvu saradnju onda nam predstoji donošenje odluke o raskidanju kolacije na lokalnom nivou sa vladajućim partijama.»

Samostalno ili nastupom u koaliciji crnogorski liberali imaju jasan cilj - žele da se vrate u državni Parlament

- Zbog vrlo malog broja glasova liberali su na prošlim izborima ostali bez parlamentarnog statusa. Liberalna partija kao građanska i državotvorna partija koja je sav svoj potencijal i kapacitete ugradila u temelje crnogorske države smatra da je i zbog nas liberala i zbog Crne Gore važno da povratimo parlamentarni status.

Podsjetimo, predstavnici Demokratskog fronta Miodrag Lekić i Branko Radulović juče su razgovarali sa liderom liberala Andrijom Popovićem i Draganom Ivančevićem.

(foto: 123people.ca)

Portal Analitika