Politika

Pejović: Ključ izlaska iz krize u pomirenju pravoslavnih građana

Ključ izlaska iz krize u kojoj se Crna Gora nalazi isključivo u pomirenju građana pravoslavne vjeroispovijesti i što prije to shvatimo to ćemo brže iskoračiti naprijed, saopštio je potpredsjednik DNP-a Jovo Pejović.

Pejović: Ključ izlaska iz krize u pomirenju pravoslavnih građana Foto: Foto: DNP
RTCGIzvor

"Zaustavljanje vještačkih podjela koje su proizvod planova nekih snaga unutar Crne Gore i izvana da nas drže u stanju stalne napetosti i straha od eskaliranja sukoba i vraćanja u neka prošla vremena nikome neće donijeti ništa dobro. Zato se iza držanja lekcija građanima od strane samoproklamovanih veličina van ovog korpusa kriju posve druge namjere u koje će se građani brzo uvjeriti", kazao je Pejović.

On je rekao da u vlasti nema mjesta za one koji tangertiraju pojedine narode u Crnoj Gori i da oni ne misle dobro Crnoj Gori i guraju je u propast.

"Crna Gora se ne smije temeljiti na jednoj ličnosti ma o kome se radilo. Ona mora graditi strategiju razvoja na duže staze pri tom držeći do duhovne vertikale naših predaka. Budućnost Crne Gore ne smije zavisiti od volje onih čija podrška ne prelazi par procenata ma koliko se željeli predstaviti važnim", poručio je Pejović.

On je naveo da će se od tasa na vagi temelji Crne Gore samo ljuljati i gubiti na stabilnosti.

"Crna Gora mora maksimalno uvažavati i poštovati prava manjinskih naroda, ali mora znati da su Srbi i Crnogorci jedni drugima najbliži jer im je ma koliko neki nastojali da ih razdvoje sve zajedničko. Najbolje se to vidi na krsnim slavama, Božiću, Vaskrsu, svadbama, rođendanima, sahranama i drugim svetkovinama i događajima. Zato svima treba da je jasno da ideološke razlike ne smiju biti prepreka da se braća rođena gledaju preko nišana i ne daj Bože svoju sreću grade na nesreći svoje braće", naglasio je Pejović.

On je dodao da želi da Crna Gora prepozna koji je to put koji je vodi u svjetliju budućnost i "shvati da ima puno onih na njenoj političkoj sceni koji su prokockali povjerenje koje su im građani ukazali".

Portal Analitika