Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Ambasador Slovačke pośetio FCJK: Nastavak strategije razvoja mreže internacionalne saradnje fakulteta

Govorili i o izazovima kroz koje Fakultet prolazi u aktuelnom društvenom kontekstu

Ambasador Slovačke pośetio FCJK: Nastavak strategije razvoja mreže internacionalne saradnje fakulteta

Na sastanku iskazano očekivanje da se intenzivira saradnja sa slovačkim obrazovnim i kulturnim ustanovama.

Ambasador Slovačke pośetio FCJK: Nastavak strategije razvoja mreže internacionalne saradnje fakulteta Foto: FCJK
Portal AnalitikaIzvor

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio je ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori, Borisa Gandela.

Na sastanku s upravom FCJK kojem je prisustvovao i savjetnik u Ambasadi Republike Slovačke Pavol Krutosik, razgovarano je o položaju FCJK u obrazovnom sistemu Crne Gore, ostvarenim rezultatima ove ustanove na polju naučnoistraživačke djelatnosti i promociji montenegristike u Crnoj Gori i inostranstvu te proširenju saradnje FCJK i slovačkih akademskih institucija i drugim mogućim vidovima saradnje. 

Kako su saopštili sa FCJK, na sastanku je bilo riječi i o izazovima kroz koje Fakultet prolazi u aktuelnom društvenom kontekstu. 

Predstavnici FCJK informisali su goste da je FCJK uspostavio saradnju s visokoobrazovnim ustanovama u Slovačkoj, što je rezultiralo potpisivanjem sporazuma o saradnji s Univerzitetom „Konstantin Filozof“ iz Nitre.

Izrazili su spremnost da se u predstojećem periodu na FCJK u saradnji s Ambasadom organizuju programi s ciljem promocije slovačke nauke i kulture. Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo što je došlo do susreta i iskazano očekivanje da se intenzivira saradnja sa slovačkim obrazovnim i kulturnim ustanovama.

Ovim događajem FCJK nastavlja sa strategijom razvoja mreže internacionalne saradnje i promocije svojih aktivnosti na međunarodnoj sceni.

Portal Analitika