car rental tivat
Zabava - Muzika
Prije 11 godina otišao je Davorin Popović
21. jun 2012.

21davorinNeki od nas sjete se Davorina Popovića svaki dan i punih 11 godina kako je otišao. Nezadovoljni društvenim stanjem u kome moramo lelujati, lebdjeti i teturati, naglas vičemo: Da sam ja neko. Sve ove godine. Mi i dalje Sanjamo. Mislimo da nam je Davorin baš to poručio kad je pjevao "Kad ne bude mene".

 

Indexi su punih 39 godina vladali jugoslavenskom pop i rock scenom. Zasigurno bi još koju deceniju, da Davorin nije 18. juna 2001. izgubio bitku s opakom bolešću.

 

Kažu da čovjek može sanjati samo dok spava. Ko su onda oni koji sanjaju budni?

U Sarajevu, u kafiću FIS, s pogledom na Spomenik, prijateljica će iznenada: „Kako sam se nekidan štrecnula… učinilo mi se u momentu, na ulici, da sam vidjela Davorina, onako s leđa.“

Meni, koja ga nikad nisam upoznala, fali Pjevač, a kako je tek onima što su se s njim pozdravljali i s druge strane ulice, sve dok nije preminuo 18. juna 2001. godine, podsjećaju E-novine.

Poslušajte pjesmu čuvenu pjesmu Indexa "Bacila je sve niz rijeku".

Komentari (4)
 • Anonimus
  Pimpek, legenda.
 • Boban Bg
  Indexi su jedini sarajevski band koji sam ikad istinski volio. Odrastao sam uz Izvor, Da sam ja netko, Jedan čovjek i jedna žena, Samo jedan život imam ... Teško je današnjim generacijama objasniti što su nam Indexi značili u tim vremenima sa svojom progresivnom muzičkom stranom (imali su i oni šlagerašku) u moru zabavne festivalske smaračine. Grupa 220, Indexi, Korni Grupa, Siluete, kasnije POP Mašina, Time i još poneki učinili su da muzika nije bila puka zabava. Davorinov glas je podsjećao na izvrsnog Burton Cummings-a iz Quess Who svojom posebnom bojom i stilom pjevanja, što ja smatram najvećim mogućim komplimentom. Neka ti je vječna slava Davorine!!!
 • Nora  - Hum
  Tuzna je pozadina ove pjesme nazalost.
 • Anonimus  - Bacili smo sve niz rijeku
  Odmah nakon rata gostovali su u Niksicu !!
  Prisustvovao sam ,naravno , koncertu . Ali sam tada shvatio da je rat ostavio traga . I da nikada nove genegacije nece shvatiti ko su bili Indexi . Osjecao sam stid od njihove tolerancije .
  Bio sam od prvog dana rata njegov najzesci protivnik ali me je bilo ipak sramota od tih divnih Sarajlija . Sto su nam vise oprastali meni je bilo teze !!!!
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner

Najčitanije vijesti

Baner

Pretraga

Baner

Cloudy

14°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
12°C / 19°C

Partly cloudy
12°C / 22°C

Rain
12°C / 17°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.