Baner
car rental montenegro
Sport - Ostalo
Marija Vuković zbog povrede ne učestvuje na EP, nema ni OI!
25. jun 2012.

VukovicMarija6Danas je sa podgoričkog aerodroma mini ekspedicija Atletskog saveza Crne Gore u sastavu Slađana Perunović, Dragoje Rajković i trener Drago Musić oputovala na 21. Evropsko atletsko seniorsko prvenstvo za glavni grad Finske - Helinki.

U Beogradu ih je sačekao, za nastavak putovanja preko Varšave do Helsinkija olimpijac Danijel Furtula, koji je ispunio normu u bacanju diska za evropski šampionat u Finskoj. Sa ekipom nije otputovala Marija Vuković, koja je bila prijavljena za skok u vis. Marija se povrijedila prošlog vikenda u Novom Sadu kada je na prvenstvu Srbije trebala da se takmiči u skoku u vis, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Po riječima trenera Dragutina Topića u izvještaju koji je dostavio ASCG i pregledu ljekara iz Novog Sada, radi se o neugodnoj povredi skočnog zgloba-distrorziji, što zahtjeva liječenje i mirovanje duži vremenski period, a shodno povredi Marija Vuković ne može učestvovati na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, što predstavlja i veliki hendikep. Ona zbog mirovanja, neće moći da se takmiči i trenira, đe joj treba duži period da počne, da ponovo trenira, kao i adekvatan medicinski tretman. Samim tim Marija neće imati priliku da se bori za Olimpijske igre u Londonu.

Što se tiče Evropskog prvenstva u Helsinkiju, Evropska atletska federacija po prvi put je ASCG dozvolila da Crna Gora sa četiri takmičara može nastupiti na šampionatu, što je veliko priznanje za atletski sport Crne Gore. Od crnogorskih atletičara prva izlazi na borilišta Slađana Perunović koja 28. juna u 17,35 sati trči finalnu trku na 5000 metara. Danijel Furtula na borilišta izlazi 29. juna prije podne kada su zakazane kvalifikacije bacanju diska u 09,00 i 10,15 sati, kao i Dragoje Rajkovič u skoku u dalj u 13,50 kada su na programu kvalifikacije.

Po riječima trenra Draga Musića - tim lidera ekipe, hendikep predstavlja neučestvovanje Marije Vuković zbog povrede, ali je važno da svi koji se pojave u Helsinikiju budu na nivou svojih rezultata, đe se očekuje da olimpijci Furtula i Perunović u najačoj evropskoj konkurenciji provjere formu pred Olimpijske igre u Londonu, a Evropsko prvenstvo u Helsinkiju je i posljednje takmičenje, đe evropski atletičari mogu da viziraju pasoš za London.

Komentari (7)
 • Miso
  Kako ne povrijeđena! No su znali da sa onoliko viška kilogramna ne može preskočiti ni metar ipo!
 • Anonimus
  Odavno nijesam procitao nepismeniji tekst!
  Kritika portalu, a podrska Mariji!
 • Anonimus
  Ovakva informacija, djeluje malo nelgicno....
  zar ne bi udarna sportska vijest trebala biti da se nasa reprezentativka povrihjedila? Ja sad prvi put citam...
  Kako ? Je li prvenstvo U Srbiji bio dio njenih priprema za EP??

  Sta se iz brda valja?
 • Laura  - Miso ???
  O cemu ti ? Da li znas kako cura izgleda ?! Inace zivi u istom gradu dje i ja , tako da je gledam svak idan.... Odlicno svi znaju kako cura izgleda! O kakvom visku koligrama pricas ti !??!? hahaahah SVASTA!
 • Anonimus
  a onolike rekla i glasanja, brojevi i cuda za Mariju... ono je bio uzas od "kampanje" :-) hahahaha pred OI otisla da se takmici na prvenstvu Srbije, joj nasih crnih sportista...
 • Anonimus
  Bas se razvila sampionka. Sportiskinja prava.
 • Anonimus
  Nema nas Crnogoraca u svijet, niko nam ne valja. Jeste li ikad čuli za termin otvoreno prvenstvo? Marija je mlada i želim joj puno uspjeha u životu a za vas koji se bavite sportom kuckajući po tastaturi malo pojašnjenje, rezultati koji se postignu ne pamte se kao na video igricama nego moraš stalno iznova postizat vrhunske rezultate da bi ostao u vrhu.
Dodaj komentar
Vaši Kontakt Podaci:
Komentar:
Zaštita
Morate navesti anti-spam kôd koji stoji na slici.
 
Baner
Baner

Pretraga

Cloudy

12°C

Podgorica

Prognoza za tri naredna dana:

Rain
11°C / 14°C

Rain
11°C / 17°C

Partly cloudy
13°C / 21°C
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Analitika - Informativni Portal © 2014.
Baner
Baner